Paskelbtoje Lietuvos rinktinės sudėtyje – A. Marčiulionis

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas jau išsirinko trylika žaidėjų lapkričio 27 ir 29 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiam Europos vyrų krepšinio čempionato antrajam etapui.

Nepavykus susiderinti detalių su NBA klubais dėl rinktinės lyderių Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno dalyvavimo Europos čempionato atrankoje, į sąrašą pakliuvo du nauji veidai, skelbia generalinis Lietuvos krepšinio federacijos rėmėjas „Betsafe“.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtis:

Mantas Kalnietis, Krasnodaro „Lokomotiv“;

Šarūnas Vasiliauskas, Izmiro „Aliaga Petkimspor“;

Augustas Marčiulionis, Vilniaus „Rytas“;

Tomas Dimša, Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“;

Paulius Valinskas, Panevėžio „Lietkabelis“;

Jonas Mačiulis, Atėnų AEK;

Mindaugas Kuzminskas, Krasnodaro „Lokomotiv“,

Deividas Gailius, Bonos „Telekom Baskets“;

Eimantas Bendžius, Sasario „Dinamo“;

Gytis Masiulis, Panevėžio „Lietkabelis“;

Laurynas Birutis, Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“,

Martynas Echodas, Vilniaus „Rytas“;

Regimantas Miniotas, Prienų „CBet“.

Debiutuos du jauni krepšininkai

Pirmą kartą rinktinės marškinėlius turėtų apsivilkti Regimantas Miniotas ir Augustas Marčiulionis.

„Nuosekliai stebiu LKL čempionatą ir Minioto žaidimas palieka įspūdį, – sakė Darius Maskoliūnas. – Jo universalumas, greitis yra tai, ko mums šiame lange gali prireikti. Turint omenyje, kad po pertraukų į aikštelę grįš kiti rinktinės bokštai, kurių forma nebus aukščiausio lygio, manau, kad Regimantas bus mums solidus papildymas.

Kalbant apie Augustą, jį kviečiame apšilti kojas rinktinėje, susipažinti su atmosfera, taisyklėmis, kadangi jis mums gali būti labai reikalingas ne tik kitame atrankos etape, bet matome jo potencialą ir ateityje.“

Treneris pažymėjo, kad į atrankos langą šįkart nepavyko prisikviesti visų, kuriuos labiausiai norėjo matyti su rinktinės marškinėliais. Tam sutrukdė NBA klubų neišduoti paleidžiamieji raštai, smulkios traumos, kai kurie žaidėjai ir patys atsisakė dalyvauti Vilniaus burbule.

Svarbu paminėti ir tai, kad, nepaisant paskelbto trylikos žaidėjų sąrašo, dėl esamos situacijos ir COVID-19 pandemijos rinktinės žaidėjų sudėtis vis dar gali keistis.

Sieks revanšo Belgijos komandai

Lietuvos rinktinė į treniruočių stovyklą rinksis artėjantį pirmadienį, lapkričio 23 dieną, o pirmąją treniruotę turės jau kitos dienos ryte. Anot D. Maskoliūno, pasiruošimui skirtas laikas nedžiugina, tačiau džiaugiasi, kad rinktinės vyrai turi šansą susirinkti ir žaisti rinktinėje.

„Gaila, kad dėl įvairių priežasčių nepavyko surinkti vasaros metu vykusios rinktinės stovyklos branduolio, tačiau džiaugiamės, kad turime galimybę dirbti ir žaisti. Stengsimės išspausti maksimumą su tais žaidėjais, kurie gali žaisti ir tikimės, kad padovanosime Lietuvai dvi pergales“, – sakė D. Maskoliūnas.

Lapkričio 27 dieną Lietuva išbandys savo jėgas su dar atrankoje nesutikta Danijos rinktine, o lapkričio 29 dieną šalies rinktinė sieks revanšo prieš pirmame rate antausį skėlusią Belgiją.

Kol kas lietuviai C grupėje užima antrąją vietą ir ja dalijasi su Čekijos ekipa – abi komandos yra iškovojusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną pralaimėjimą.

Pirmoje vietoje – be pralaimėjimų žengianti Belgija, o grupės dugne – pergalės skonio dar nepajutusi Danija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių