„Pacers“ variklis: D. Saboniui – galimybė debiutuoti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse

  • Teksto dydis:

NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalis įvyks po mėnesio, bet Indianos „Pacers“ aukštaūgis Domantas Sabonis per daug negalvoja, ar galės jame atstovauti Rytų konferencijai, rašo „The Athletic“.

D. Sabonis supranta, jog fanų rinkimuose laimi populiariausi, o jis žaidžia „Pacers“ klube, kuris nėra dažnai rodomas per nacionalinę televiziją.

Per antrąjį tarpinių rezultatų paskelbimą D. Sabonis su 172 tūkst. balsų atsidūrė 9-oje vietoje tarp Rytų konferencijos aukštaūgių, o po tokių rezultatų savo instagrame padėkojo fanams.

„Tai yra kažkas neįtikėtino, – „The Athletic“ sakė Sabonis. – Visada galvojau, kad į „Visų žvaigždžių“ rungtynes yra sunku patekti, beveik neįmanoma, todėl pažiūrėsime, kas įvyks.“

Fanų balsai sudaro 50 proc. galutinio sprendimo, kas rungtyniaus vasario 16-ąją Čikagoje vyksiančiame „Visų žvaigždžių“ rungtynių starto penkete. Dar po 25 proc. galutinio sprendimo nulems žiniasklaidos ir žaidėjų balsai.

Vis dėlto pagal pirmuosius balsus ir žaidimo tendencijas galime spręsti, jog trys priekinės linijos žaidėjai yra apsaugoti ir tikrai rungtyniaus „Visų žvaigždžių“ mače – Giannis Antetokounmpo, Joelis Embiidas ir Pascalis Siakamas.

„The Athletic“ teigia, jog geros naujienos D. Saboniui yra tai, jog Rytų konferencijos treneriai užpildys likusias 7 vietas sudėtyje, kur tikrai tarp jų atsidurs mažiausiai trys priekinės linijos žaidėjai. Taip pat dar du žaidėjus treneriai pasirinks, kokios pozicijos krepšininkus pasikviesti.

Kiti, realiai pretenduojantys į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, priekinės linijos žaidėjai yra Majamio „Heat“ puolėjai Jimmy Butleris ir Bamas Adebayo, Bostono „Celtics“ narys Jaysonas Tatumas, Orlando „Magic“ centras Nikola Vučevičius ir Detroito „Pistons“ žvaigždė Andre Drummondas.

„Instagram“ nuotr.

Ketvirtajame savo karjeros sezone D. Sabonis gali didžiuotis pastovumu. Lietuvis yra visada pasiruošęs žaisti, net ir tada, kuomet prieš rungtynes jo dalyvavimas rungtynėse nėra aiškus.

Ir tuomet, kada jis žaidžia, dvigubas dublis dėl jo aktyvumo lygio ir dėl to, kaip dažnai jis turi kamuolį savo rankose, yra beveik garantuotas.

„Mano draugai man sako, jog turėčiau dažniau atakuoti, bet tai nėra mano darbas. Aš turiu padaryti savo komandos draugus geresniais ir kai mes turime du taškų rinkėjus aikštėje, būname labai pavojinga komanda“, – kalbėjo lietuvis.

Būtent šį sezoną „Pacers“ turi lygų atsarginį žaidėjų suolelį, ant kurio būrys žaidėjų žino savo vaidmenį ir padeda komandai.

„Aš taip pat galvoju apie tai, kaip padaryti savo komandos draugus geresniais tiek būnant su kamuoliu, tiek be jo, – bendraudamas su „The Athletic“ kalbėjo 23-ejų atletas. – Jei aš asistuoju jiems, ar statau geras užtvaras, ar sukuriu gerą judėjimą, tuomet mažiau jaudinuosi dėl puolimo ir koncentruojuosi padėti komandai žaisti sklandžiai. Šiemet turiu didesnį vaidmenį ir dėl to kamuolys puolime pro mane praeina daug kartų.“

„Ne visada viskas yra dėl agresyvumo, kartais komandos draugai sukuria man gerus metimus, tačiau jaučiu, kad šį sezoną tai yra didelė dalis mano žaidimo“, – pratęsė puolėjas.

D. Sabonis dažnai žaidžia viduryje aikštės, nes jis puikiai sugeba palengvinti kamuolio judėjimą ir jaučia didelį malonumą surasdamas laisvus komandos draugus.

Per pirmuosius du sezonus Indianapolyje lietuvis aikštėje vidutiniškai praleisdavo tik po 25 minutes ir paskutiniame savo interviu praėjusį sezoną D. Sabonis svajojo patekti į „Pacers“ starto penketą bei turėti didesnį vaidmenį komandoje. Dabar visa tai jis turi bei yra daugiausiai laiko aikštėje praleidžiantis žaidėjas (34 min.), tęsiantis savo produktyvumą ant parketo.

„D. Sabonis yra tarsi „Pacers“ variklis puolime, – sakė Oklahomos „Thunder“ treneris Billy Donovanas, kuris buvo lietuvio strategas NBA debiutiniame sezone. – Jo universalumas yra didelė varžovų problema, nes jis gali pelnyti taškus toliau nuo krepšio ir puikiai skirstyti kamuolius.“

Pakvietimas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes būtų daugiau tikėtinas nei stebinantis, rašo „The Athletic“.

D. Sabonis turi ypatingą sezoną: pelno po 18,1 taško, atkovoja po 13,2 kamuolio, atlieka po 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja po 0,6 varžovo metimo. Visi šie rodikliai yra geriausi per lietuvio karjerą NBA.

Taip pat aukštaūgis atakuoja 53 proc. taiklumu iš žaidimo, yra surinkęs 32 dvigubus dublius per 38 rungtynes ir tai jau dabar yra didesnis skaičius nei per praėjusį sezoną (30).

„Manau, jog jis daro puikų darbą ir žaisdamas gynyboje, – teigė lietuvio komandos draugas Dougas McDermottas. – Daug žmonių mano, jog Myleso (Turnerio) ir Domanto tandemas negali veikti kartu. Kartu jie žaidžia daug minučių ir lietuvis įrodė, kad gali dengti ketvirtuosius numerius, o jo puolimo skaičiai išaugo. Galvoju, kad šiemet jis žaidžia kaip „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis.“

Scanpix nuotr.

„Jis yra nuostabus, – pridėjo Malcolmas Brogdonas. – D. Sabonis yra vyrukas, kuris kiekvienais metais tampa geresnis. Jis rodo nuoseklumą ir pastovų efektyvumą.“

Traumuotas Victoras Oladipo atstovavo „Pacers“ „Visų žvaigždžių“ rungtynėse pastaruosius dvejus metus ir dabar Indianos klubui Rytuose užimant 5-ąją vietą, jie turėtų turėti bent vieną atstovą ant parketo vasario 16-ąją.

Dar prieš mačą su Majamio „Heat“, kuomet D. Sabonis pelnė 27 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, Floridos ekipos vyriausiasis treneris Erikas Spoelstra negailėjo komplimentų lietuvui.

„Jis yra „Pacers“ širdis ir siela. Jie žaidžia kietai, o D. Sabonis yra vienas fiziškiausių krepšininkų lygoje. Tiesa, jis tai daro su inteligencija, D. Sabonis nedaužo kitų žaidėjų, turi įgūdžius ir yra aukštas.“

M. Brogdonas yra rimtas „Pacers“ kandidatas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, žiūrint į tai, kaip jis sugeba valdyti komandą aikštėje ir matant jo išaugusius rodiklius. Vis dėlto, bus įdomu stebėti, kaip treneriai atsižvelgs į tai, kad gynėjas dėl traumos praleido apie 35 proc. visų komandos rungtynių, pridedant tai, jog dviejuose mačuose jis aikštę paliko pirmoje dvikovos dalyje ir ant parketo nebegrįžo.

Be 17,9 taško pelnančio, 4,6 kamuolio atkovojančio ir 7,4 rezultatyvaus perdavimo atliekančio M. Brogdono „Pacers“ pergalių ir pralaimėjimų balansas yra 7-7.

Gali būti, jog abu šie krepšininkai pateks į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, bet D. Sabonis yra realiausias „Pacers“ kandidatas.

Dalyvavimas tokiame renginyje D. Saboniui nebūtų naujiena, nes jis jau žaidė „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse 2017-aisiais ir 2018-aisiais bei būdamas vos 23-ejų gali tikėtis dalyvavimo pagrindiniame savaitgalio mače.

„Tai būtų nuostabu, – „The Athletic“ teigė D. Sabonis. – Bet aš negalvoju apie šiuos dalykus. Tai yra sunku dėl mano situacijos ir pagrindinis dalykas yra eiti žaisti ir jausti malonumą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių