Mėgaujasi laiku Lietuvos rinktinėje

"Motyvacijos atstovauti rinktinei man niekada netrūksta", – pareiškė Mindaugas Kuzminskas. 30-metis Lietuvos krepšininkas tikisi, kad mūsų šalies komanda iškovos kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes.

Baiminasi čekų

Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" klubui atstovaujantis M.Kuzminskas, kaip ir jo bendražygis šioje Rusijos komandoje Mantas Kalnietis, pakviesti ruoštis Europos čempionato atrankos mačams su Belgijos ir Čekijos ekipomis.

Lietuviai su belgais susitiks vasario 21-ąją Monso mieste, o su čekais – 24 d. Vilniaus "Siemens" arenoje. Tai bus C grupės mačai.

"Varžovai stiprūs. Be to, su Belgijos rinktine žaisime svečiuose, o Čekijos komandoje nebus tik dviejų pagrindinių krepšininkų (Tomašo Satoranskio ir Jano Vesely – red. past.), o branduolys, sėkmingai pasirodęs pasaulio čempionate – tas pats. Čekų baiminuosi labiau, jie gerai susižaidę. Tačiau ir mes – ne pėsti", – viešėdamas radijo stoties "Radiocentras" studijoje kalbėjo M.Kuzminskas.

Jis pabrėžė, kad stengiasi mėgautis laiku, praleistu Lietuvos rinktinėje.

"Atrodo, dar visai neseniai apie mane sakydavo: jaunas, perspektyvus, o dabar kartais jau veteranu pavadina. Galimybių žaisti rinktinėje bus vis mažiau, reikia naudotis ir džiaugtis tokiomis progomis, atiduoti jai visą save", – teigė krepšininkas.

Gerbia draugo sprendimą

Paklaustas apie Permės "Parma" klubo gynėjo Ado Juškevičiaus sprendimą atsisakyti kvietimo į šalies rinktinę, M.Kuzminskas atsakė abejojąs, ar jo geras draugas visam laikui nutraukė ryšius su nacionaline komanda.

"Kalbėjau su juo apie tai. Nežinau, ar Adas padėjo paskutinį tašką. Gaila, kad jo nebus, nes šis sezonas jam – nuostabus, tačiau reikia gerbti Ado sprendimą. Galiu tik spėlioti, kodėl viskas taip susiklostė, nes jis atvirai nepasakė. Manau, kad tai galbūt susiję su 2019-aisiais, kai A.Juškevičius, kaip mes sakome, buvo atkabintas nuo rinktinės, tačiau gana anksti ir skaudžiai, be didelio šanso ką nors įrodyti", – svarstė M.Kuzminskas.

205 cm ūgio puolėjas palankiai įvertino naują Lietuvos rinktinės strategą Darių Maskoliūną.

"Teko kartu dirbti visą praeitą olimpinį ciklą, kai D.Maskoliūnas buvo vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko asistentas. Jis daug prisidėjo prie mūsų pergalių, Europos čempionatuose iškovotų medalių. Asistentai atlieka nematomą, tačiau didelį darbą", – teigė M.Kuzminskas.

Pokyčiais patenkintas

2013-ųjų ir 2015-ųjų "EuroBasket" vicečempionas tvirtino, kad Lietuvos krepšininkai stengsis laimėti šiemet vasarą Kaune vyksiantį ikiolimpinį atrankos turnyrą.

Atrodo, dar visai neseniai apie mane sakydavo: jaunas, perspektyvus, o dabar kartais jau veteranu pavadina.

Birželio 23–28 d. Kaune, "Žalgirio" arenoje, jėgas išmėgins keturių žemynų komandos. Lietuviai A grupėje varžysis su Pietų Korėjos ir Venesuelos ekipomis, o B grupėje rungtyniaus Slovėnijos, Lenkijos ir Angolos atstovai. Vienintelis kelialapis į Tokijo olimpiadą bus įteiktas turnyro finalą laimėjusiai komandai.

"Reikia įveikti visus varžovus, taip pat ir stipriausius, jeigu nori dalyvauti žaidynėse, būti tarp geriausiųjų", – interviu "Radiocentrui" sakė sakė M.Kuzminskas.

Buvęs Kauno žalgirietis pridūrė nesigailįs, kad šį sezoną persikėlė iš Pirėjo "Olympiakos" klubo į Krasnodarą.

"Vėl žaidžiu savo įprastoje pozicijoje, treneriai man patiki atsakingiausias atkarpas. "Lokomotiv-Kuban" – stipri komanda, potencialas – milžiniškas. Gaila, kad sezono pradžia jai susiklostė nekaip – pasitraukė iš Europos taurės turnyro. Turint galvoje, kaip dabar sekasi, Krasnodaro ekipa būtų pajėgi laimėti šį turnyrą ir kitą sezoną žaistų Eurolygoje, – dalijosi mintimis Mindaugas. – Šiuo metu visas dėmesys ir jėgos – Vieningosios lygos čempionatui. Laimėjome jau aštuonerias rungtynes iš eilės. Mano nuomone, ši lyga – viena stipriausių Europoje, dalyvių konkurencingumu nusileidžia tik Ispanijos ACB čempionatui."

Lietuviai – tarp žvaigždžių

Vieningoje lygoje "Lokomotiv-Kuban" ekipa su M.Kuzminsku ir M.Kalniečiu – trečia (13 pergalių ir 4 pralaimėjimai).

Pirmauja Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities "Chimki" (16 ir 1). Antrojoje vietoje – Maskvos CSKA (13 ir 4).

M.Kuzminskas – vienas naudingiausių Krasnodaro komandos žaidėjų (vid. 15,1 naudingumo balų). Sėkmingiau rungtyniauja tik Johny O'Bryantas (vid. 17,9) ir Alanas Williamsas (vid. 17,4).

Vasario 16-ąją numatytas Vieningosios lygos "Visų žvaigždžių" mačas. Mindaugas kartu su A.Juškevičiumi atstovaus R.Kurtinaičio vadovaujamai "Pasaulio" rinktinei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių