Lyderius susigrąžinę „Šiauliai-7bet“ triumfavo po lemiamo ukrainiečio metimo

  • Teksto dydis:

Dėl aukštesnės vietos reguliariajame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezone kovojantys Šiaulių „Šiauliai-7bet“ (14-15) sulaukė dviejų traumas besigydžiusių legionierių, tačiau turėjo daug vargo.

Saulės miesto atstovai savo arenoje 84:83 (15:19, 19:31, 25:13, 25:20) palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (11-19).

Po mėnesio pertraukos į Šiaulių klubo rikiuotę grįžo Jonathanas Elmore‘as, žaisti negalėjęs dėl plaštakos kaulo lūžio. Tiesa, jo sugrįžimas šeimininkų neįkvėpė – rungtynių pradžia pralaimėta 2:9 ir Antanas Sireika minutės pertraukėlės paprašė nesužaidus nė trijų minučių.

Svečiai netrukus įgijo ir dviženklį skirtumą, o arenoje susirinkusius gerbėjus budino J. Elmore‘o ir Martyno Varno ataka „žemė–oras“ (6:16). Tritaškiu prisistatė taip pat mėnesį traumą gydęsis Nemanja Bezbradica, tačiau jo tautietis Aleksandras Aranitovičius trimis tolimais metimais išlaikė iniciatyvą svečiams – 42:30.

Įsibėgėjęs serbas dar iki ilgosios pertraukos sukrovė triuškinančią persvarą (50:32), šiauliečių entuziazmą dar labiau numušė Adamo Lapetos blokas Eimantui Stankevičiui.

Po ilgosios pertraukos mačas apsivertė aukštyn kojomis – ankstyva Ramūno Cvirkos minutės pertraukėlė nesulaikė šiauliečių spurto, o po J. Elmore‘o dvitaškio su pražanga komandas skyrė vos keturi taškai (53:57). Isaiah Armwoodas dėjimu sumažino deficitą iki minimalaus (59:60), bet A. Sireikos auklėtinius atvėsino Joshua Newkirko tritaškis.

Paulius Danusevičius du kartus pasižymėjo dvitaškiais su pražangomis, tačiau jam tritaškius atsakymus pateikė A. Aranitovičius ir Justas Furmanavičius (67:71). Tolimus metimus pridėjo Dylanas Frye‘us ir J. Newkirkas, tačiau nesportinė Artūro Jomanto pražanga leido šiauliečiams išlaikyti galvą virš vandens. Martynas Varnas baudų metimais sumažino skirtumą iki minimalaus, o Issufas Sanonas perėmus kamuolį išvedė į priekį šeimininkus (84:83). Varžovai atakos surengti nespėjo ir ukrainiečio metimas tapo pergalingu.

Alytiškių gretose žibėjęs A. Aranitovičius per 35 minutes pelnė 26 taškus (5/7 dvitaškių, 5/8 tritaškių, 1/3 baudų metimų), atkovojo 6 ir prarado kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 2 sykius prasižengė ir surinko 28 naudingumo balus.

Tuo tarpu šeimininkų gretose našiai sugrįžo J. Elmore‘as – 31 minutė, 22 taškai (6/12 dvitaškių, 2/7 tritaškių, 4/4 baudų metimų), 7 atkovoti, perimtas ir 3 prarasti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, pražanga ir 22 naudingumo balai.

„Dzūkijai“ tai buvo paskutinis reguliariojo sezono mačas, o „Šiauliams-7bet“ liko ketvirtadienio rungtynės su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Ankstesnėse tarpusavio dvikovose komandos išsidalino po pergalę – dzūkai namie laimėjo 75:66, šiauliečiai atsakė tuo pačiu (97:85). Šia pergale šiauliečiai įgijo tarpusavio pranašumą, tačiau jis liko nepanaudotas, nes komandos finišuos su skirtingu pergalių kiekiu.

Alytaus komanda jau prieš rungtynes žinojo, kad nepasistūmės iš aštuntosios vietos ir ketvirtfinalyje kausis su Vilniaus „Rytu“. Tuo tarpu A. Sireikos auklėtiniai savo likimo nežino ir dar gali užimti 4–7 vietas.

„Šiauliai-7bet“: Jonathanas Elmore‘as 22 (7 atk kam., 4 rez. perd.), Isaiah Armwoodas 13 (5/6 dvitaškių, 7 atk. kam.), Giedrius Staniulis 12 (6/8 dvitaškių, 0/4 baudų metimų), Martynas Varnas 9, Paulius Danusevičius ir Issufas Sanonas po 8.

„Dzūkija“: Aleksandras Aranitovičius 26 (5/8 tritaškių, 6 atk. kam., 4 rez. perd.), Justas Furmanavičius 17 (7 atk. kam.), Dylanas Frye‘us 13 (3/4 tritaškių), Mindaugas Lukauskis 11 (1/6 tritaškių), Joshua Newkirkas 9 (2/7 tritaškių).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių