LKL ir NKL ekipų mūšyje intrigos nebuvo

Be aukštaūgių likęs Jonavos Cbet“ klubas nesugebėjo rimčiau pasipriešinti LKL komandai. Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai be didesnio vargo žengė į „Citadele – Karaliaus Mindaugo taurės“ (KMT) antrąjį etapą. Atsakomajame mače savo aikštėje 91:76 (31:15, 26:21, 20:21, 14:19) nepaliko šansų svečiams iš Jonavos.

Gedimino Petrausko auklėtiniai per pirmąsias rungtynes Jonavoje buvo įsirašę kiek kuklesnę pergalę 89:77. Tiesa, tąsyk jonaviečiams dar padėjo jų pagrindinis vidurio puolėjas Giedrius Staniulis. Naudingiausias komandos žaidėjas prieš akistatą Pasvalyje sukirto rankomis su Alytaus „Dzūkija“ ir nuo šiol rungtyniaus laipteliu aukštesnėje lygoje – LKL.

Tad į mūšį Pasvalyje jonaviečiai stojo turėdami tik vieną aukštesnį krepšininką Gediminą Žalalį, tačiau šis žaidėjas nėra tikras vidurio puolėjas, o veikiau žaidžia sunkiuoju ar net lengvuoju „kraštu“. Būdama tokios sudėties NKL komanda jau pirmajame ketvirtyje prarado realias viltis laimėti, nes po 10 min. atsilikinėjo 15:31, o skaičiuojant bendrą rezultatą – net 28 taškais. Svečiams rungtynėse vadovavo Renatas Kurilionokas, pavaduojantis vyriausiąjį trenerį Virginijų Šeškų, kuris yra saviizoliacijoje.

Net ir be traumuoto kapitono Arvydo Šikšniaus šeimininkai vargo neturėjo ir likusioje rungtynių dalyje. Nugalėtojų gretose rezultatyvumu išsiskyrė Karolis Giedraitis, pelnęs 24 taškus (7/7 dvit., 1/4 trit., 7/10 baud.). Jis per 25 minutes taip pat atkovojo 4 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

Be jo pasvaliečiams Tomas Lekūnas pelnė 22 taškus (6/7 dvit., 23 naud. bal.), Andreja Milutinovičius pridūrė12.

„Cbet“ ekipai didžiausią indėlį įnešė: Darius Tarvydas 19 (23 naud. bal.), Laimonas Kisielius 15, Ignas Labutis 10.

„Pieno žvaigždžių“ varžovas KMT turnyre paaiškės antradienį, kai bus sužaisti visi pirmojo etapo susitikimai. Prienų „CBet“ nesėkmės atveju prieš „Žalgirio“ dublerius pasvaliečiai žengtų tiesiai į taurės ketvirtfinalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių