Lietuvos kurčiųjų krepšinio rinktinės sieks aukščiausių tikslų

  • Teksto dydis:

Ištraukus 6-ųjų pasaulio kurčiųjų vyrų ir moterų krepšinio čempionatų burtus abiejų Lietuvos rinktinių strategai – Rolandas Rakutis ir Andrius Vaicekauskas nesirovė plaukų. Juos tenkino varžovai, su kuriais pirmaisiais teks kautis birželio 13-24 dienomis Graikijoje vyksiančiose pirmenybėse.

Nors pastaraisiais metais medalių skambesį abi komandos primiršo, tačiau į Herakliono miestą (Kretos saloje) abu Lietuvos penketukai vyks ginti dar turinčius planetos vicečempionų titulus. Juos mūsų taikliarankiai iškovojo prieš ketverius metus Liubline (Lenkijoje).

Vyrų čempionato burtai lėmė, kad Lietuva C grupėje žais su Argentinos, Libano ir Ispanijos rinktinėmis.

Kitose grupėse kovos Venesuela, Australija, Kinija, Graikija (A), Izraelis, Honkongas, Slovėnija, JAV (B). Kenija, Dominikos Respublika, Lenkija ir Ukraina (D).

Kinijos ir Dominikos Respublikos rinktinės pakeitė turėjusias dalyvauti Naujosios Zelandijos ir Turkijos. Įdomu tai, kad turkai net bandė konkuruoti su graikais dėl šio čempionato organizavimo.

Vyriausiasis treneris R. Rakutis, Graikijoje sulauksiantis tarptautinių varžybų krikšto stovint prie kurčiųjų vyrų rinktinės vairo, teigė, kad lietuviai pajėgūs kautis su bet kuria pasaulio rinktine.

„Mes keliame sau aukščiausius tikslus, todėl sieksime įveikti visus varžovus. Su argentiniečiais rungtynėmis dėl 5-osios vietos lietuviai baigė kurčiųjų vasaros žaidynes Brazilijoje. Tad, galima sakyti, jie yra mūsų lygio varžovai. Ispanijos ir Libano ekipų iš viso nebuvo deflimpiadoje, tad informacijos apie šias rinktines reikės ieškoti.

Manau, kad visi konkurentai nugalimi, jei mes demonstruosime žaidybinį lygį, kokį rodėme per paskutiniąsias Regionų krepšinio lygos ir Kauno miesto čempionatų rungtynes. Svarbiausia per likusį laiką, kad žaidėjai išsigydytų mikrotraumas. Didelį proveržį meistriškume atliko Benas Šimanauskas, labai patobulėjo Giedrius Švedas. Jei dar visiškai atsigaus Laurynas Pumputis, tai rinktinė bus dar konkurencingesnė. Žodžiu, į Graikiją skrisime kovoti dėl medalių“, – varžovus, savo žaidėjus ir tikslą čempionate apžvelgė R. Rakutis.

Burtai Lietuvos moterų rinktinę į vieną grupę suvedė su Turkijos, Kenijos ir Italijos komandomis.

B grupėje rungtyniaus Lenkijos, Ukrainos, Graikijos ir JAV rinktinės.

Moterų ekipos vyriausiasis treneris Andrius Vaicekauskas burtus įvertino puikiai.

„Man nėra skirtumo su kuo kovoti, – teigė strategas. – Žinau savo krepšininkių galimybes, jos irgi žino ką gali. Jeigu ginsimės, kaip pastaraisiais mėnesiais, kai varžovėms per rungtynes vidutiniškai leidome pelnyti 50 taškų, mes Graikijoje galėsime bet ką nukauti. Treniruotėse įdiegėme daug įvairių gynybos sistemų, kurios pradeda duoti vaisių. Išskyrus Afrikos atstoves, kitos dvi rinktinės – labai stiprios ir gerai pažįstamos mums. Italės praėjusiais metais Brazilijoje vykusiose deflimpinėse žaidynėse tapo vicečempionėmis, turkės užėmė šeštą vietą, varžybose dėl 5-osios pozicijos 69:85 pralaimėjusios lietuvėms. Kenijos moterys Brazilijoje užėmė 7-tą vietą tarp 8 komandų. Nors ir be dviejų pagrindinių krepšininkių – Gražinos Jočytės ir Ramunės Eskertaitės, tačiau į čempionatą vyksime siekti aukščiausių tikslų. Tad lieka laukti birželio.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių