K. Maksvytis: varžovai slepia informaciją, bet ją renkame

Lietuvos krepšinio rinktinės treneriui Kaziui Maksvyčiui teks gerokai pasukti galvą kaip sulipdyti sudėtį, parvešiančią pergalę iš Tuzlos. Pasaulio čempionato atrankos akistatoje su viena F grupės lyderių Bosnija ir Hercegovina lietuviai negalės remtis beveik visais kandidatais, rungtyniaujančiais Eurolygoje.

„Nuotaikos – permainingos. Visi susirinkome Vilniuje, bet išgirdome naujienas apie prastą „Ryto“ ir „Lietkabelio“ žaidėjų savijautą. Atlikus testą paaiškėjo, kad vienintelis Vaidas Kariniauskas užsikrėtęs COVID-19. Kiti kandidatai yra lyg ir pasiruošę treniruočių procesui“, - pasakojo K. Maksvytis.

Treneris neslėpė šį kartą net nemėginęs į rinktinę vilioti žalgiriečių Edgaro Ulanovo ir Luko Lekavičiaus, bet paprašęs išleisti Regimantą Miniotą. Vasario 24 d., kai vyks ir Lietuvos rinktinės mačas Bosnijoje, „Žalgirio“ namuose lauks Eurolygos akistata su Madrido „Real“ klubu. Kad kuo mažiau nukentėtų Lietuvos čempionai, rinktinės treneris pasitelkė tik R.Miniotą. Po traumų grįžus pagrindiniam aukštaūgiui Joffrey Lauvergne’ui, atsarginis „Žalgirio“ puolėjas vargu ar gautų daug žaidimo laiko su Ispanijos superklubu, o rinktinei gali duoti apčiuopiamos naudos.

– Praėjusiame atrankos lange turėjote net tris vidurio puolėjus. Dabar vietoje Martino Gebeno pasitelkėte Martyną Sajų. Kuo jis gali padėti komandai?

– Trys centrai reikalingi treniruočių procesui, o rungtynėms galbūt pakaks ir dviejų. M. Sajus pasirinktas dėl geros sportinės formos. Mūsų klubui teko prieš jį žaisti. Jis savo komandoje buvo likęs vienintelis nominalus aukštaūgis ir su savo darbu puikiai susitvarkė.

- Kokia situacija bosnių stovykloje?

- Jie slepia informaciją dėl sudėties, bet mums pavyko sužinoti, jog traumą gydosi jų įžaidėjas Johnas Robersonas, kuris yra gana svarbus 7-8 žaidėjų rotacijoje. Dėl traumos jis nežais bent keletą mėnesių. Dabar tikriname informaciją, ar bosniai išsitrauks kitą natūralizuotą žaidėją. Manau, kad dabartinė situacija tarp Eurolygos ir FIBA suteikia daugiau šansų mažų šalių rinktinėms.

– Žinant, kad Kristupas Žemaitis turi problemų dėl skrandžio, ar nebijote likti su vieninteliu įžaidėju Vyteniu Čižausku?

– Reaguojame į šią situaciją. Tiek Kristupas, tiek Dovydas Giedraitis jaučiasi geriau, todėl tikimės, jog jie galės prisijungti prie mūsų treniruočių. Jei kartais įvyktų, kad kažkuris iš jų negalės dalyvauti procese, koreguosime sudėtį iš tų 24 kandidatų, kuriuos buvome nusiuntę FIBA.

– Kas prižiūrės bosnių lyderį Džananą Musą, kai jūsų auklėtinis Permės klube Eigirdas Žukauskas iškrito dėl traumos?

– Arnas Butkevičius, Margiris Normantas, Tomas Dimša. Kad labai nenukentėtų mūsų puolimas, matyt, šiems vaikinams skirsime J. Musa priežiūrą, nes jie yra daugiau gynybinio stiliaus žaidėjai. Matome, kad J. Musa Ispanijos lygoje skina MVP titulus, tad lengva nebus.

– Kodėl Sankt Peterburgo „Zenit“ neišleido Mindaugo Kuzminsko?

– Prieš pirmą langą jau turėjome informaciją, kad antrajam langui jo neišleis. Mano žiniomis, Mindaugas net negalėtų prisijungti prie rinktinės, nes jo OCVID-19 testas buvo teigiamas.

– Ar buvo kalbama su kitais Eurolygos klubais, kuriuose žaidžia lietuviai?

– Prieš pirmą langą buvo kalba su „Barcelona“ dėl Roko Jokubaičio situacijos. Su kitais klubais kalbėtis neteko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių