K. Maksvytis: D. Motiejūną kartais reikia stabdyti

Darius Maskoliūnas ir Kazys Maksvytis svečiuojasi už Atlanto. Šį sezoną jokių ekipų netreniruojantys strategai iš Lietuvos apsilankė NBA klubų treniruočių stovyklose.

K. Maksvytis svečiavosi Teksaso valstijoje, kur pasimatė su savo buvusiu auklėtiniu Donatu Motiejūnu bei jo atstovaujama Hjustono „Rockets“ komanda. Buvęs Klaipėdos „Neptūno“ strategas taip pat lankėsi Dalaso „Mavericks“ treniruotėse bei susitiko su šiame klube dirbančiais Alvydu Pazdrazdžiu ir ilgamečiu Lietuvos rinktinės trenerių štabo nariu Donnie Nelsonu.

K. Maksvytis tinklalapiui „BasketNews.lt“ atskleidė, jog didžiausią įspūdį jam paliko susitikimas su buvusiu JAV krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu Larry Brownu.

„Pastarosios savaitės prabėgo turiningai. Dalasą aplankyti pasirinkau neatsitiktinai. Čia ne tik žaidžia pajėgi NBA komanda, kurioje dirba A. Pazdrazdis ir D. Nelsonas, bet ir keli stiprūs universitetai. Stebėjau ne tik dviejų NBA klubų, bet ir šešių universitetų treniruotes. Didelį įspūdį man paliko SMU ekipa, kuriai vadovauja legendinis treneris L. Brownas. Buvo malonu su šiuo strategu apsikeisti savo nuomonėmis“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Kalbėdamas apie D. Motiejūną, K. Maksvytis teigė, jog nugaros traumą besigydantis aukštaūgis dega noru grįžti į aikštelę. Vis tik buvęs puolėjo treneris užsiminė, kad daug dirbantį krepšininką reikia pristabdyti.

„Džiaugiuosi aplankęs savo buvusį auklėtinį. Su Donatu prisiminėme senus laikus Kauno krepšinio mokykloje. Daug apie dabartinę jo sveikatos būklę pasakyti negaliu. Jis atlieka metimus ir gerina savo fizinę formą. Tiesą sakant, manau, jog Donatą kartais reikia stabdyti. Jis yra labai karštas ir mėgsta persidirbti. Net Kevinas McHale‘as minėjo, kad Donatas gyvena salėje nuo ryto iki vakaro“, – teigė 38 metų specialistas.

Tuo metu D. Maskoliūnas nuvyko į Torontą, kur iš arti pamatė „Raptors“ treniruočių specifiką bei bendravo su Jonu Valančiūnu. 44 metų strategas LRT „Panoramai“ teigė, jog Kanadoje įgijo daug naudingos patirties.

„Kelionės tikslai yra labai paprasti ir aiškūs: žiūrėti, mokytis ir semtis patirties. Jei turi galimybių tobulėti, reikia tai daryti visur ir naudojantis visais įmanomais kanalais.

Vizitas vyksta su federacijos palaiminimu, tačiau negaliu įvardinti, kad važiuoju kaip rinktinės asistentas. Naudojamės tuo, kad NBA lygoje turime gerų kontaktų. Kadangi neturiu kontrakto, važiuoti pamatyti ir sužinoti, kaip treniruojasi bei dirba NBA žaidėjai, yra labai naudinga“, – sakė D. Maskoliūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių