K. Maksvytis – apie mįslingą T. Cavanaugh traumą ir pasveikusių žaidėjų sunkumus

Pasveikusio Igno Brazdeikio ir Manto Kalniečio sulaukęs Kauno „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis po laimėtų rungtynių prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ atskleidė, kad prieš pat mačo startą turėjo atlikti skubias starto penketo korekcijas.

Treneris teigė, kad pirminis planas buvo išleisti Tylerį Cavanaugh į starto penketą, tačiau amerikietis paskutinę minutę paaiškino, kad jaučia skausmus.

Vis tik ir be amerikiečio žalgiriečiai 85:77 nugalėjo Panevėžio komandą.

Po ligos į aikštę sugrįžęs Kalnietis per 10 minučių surinko rezultatyvų perdavimą ir -3 naudingumo balus. Tuo metu Brazdeikis per 15 minučių pridėjo 8 taškus (1/1 dvit., 2/4 trit.), 4 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus, 3 klaidas bei 5 naudingumo balus.

„Dvi skirtingos rungtynių pusės. Reikia paminėti antrąjį kėlinį, kurį sužaidėme labai blogai, – apie 8:25 pralaimėtą ketvirtį kalbėjo Maksvytis. – Po pirmosios pusės metėme tik dvi baudas ir atkovojome tik keturis kamuolius puolime. Prieš rungtynes sužinojome, kad varžovai neteko dviejų žaidėjų, galinčių žaisti su kamuoliu. Nesilaikėme arba blogai laikėmės savo plano, bet antroje rungtynių pusėje viskas pasikeitė. Neblogai spaudėme ir varžovai pradėjo daryti klaidas. Čia buvo esminis lūžis. Labai gerai šiandien gynėjai rado Lauryną Birutį, kuris kaip įžaidėjas skirstė kamuolius. Tai irgi pakeitė rungtynes.“

– Dovydas Giedraitis ir Tyleris Cavanaugh šiandien nerungtyniavo. Kokia jų situacija?

– Giedraitis buvo pasiruošęs žaisti, bet vis dar turi nedidelius negalavimus. Žinodami jo ligos istoriją nusprendėme jį pataupyti artėjančioms rungtynėms. Cavanaugh prieš rungtynes apšilinėjo su komanda ir buvau nusprendęs jį išleisti į starto penketą, bet jis pajuto skausmus, todėl neišleidome. Tikiuosi, kad nieko baisaus jam neatsitiko. Prieš pat skelbiant starto penketą jis nusiėmė, todėl likome su vienuolika žaidėjų.

– Mantas Kalnietis mačą pradėjo starto penkete. Kaip vertinate jo pasirodymą?

– Visų pirma, norėjome nuimti minutes nuo pagrindinių žaidėjų. Antra, šiose rungtynėse norėjome įvestį tiek Mantą, tiek Igną Brazdeikį, kurie sirgo. Ignas gana stipriai sirgo ir tai matėsi turbūt vizualiai. Matėsi ir tai, kad nebuvo šiandien šviežias. Tiek Mantas, Tiek Ignas turėjo pakeisti pagrindinius žaidėjus ir patys įsivažiuoti.

– Kiek sunku Brazdeikiui po tos pertraukos?

– Sunku jam buvo įsivažiuoti. Kai jis įmetė kelis tritaškius, tada atsirišo rankos. Bet matosi, kad išėjęs iš formos ir dar negrįžęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusirašėėėė

nusirašėėėė portretas
mįslinga trauma...Eikit miegot.

nikita

nikita portretas
prie visos pagarbos Zalgirio komandai treneriams ,kam reikalingas Kalnietis buvo geras zaidejas dabar tik prisiminimai,reikia laiku atleisti ir iseiti is komandos, tai butu pagarba odabar pajuokos objektu tapo ir dar uz tokia suma i kokia padeti pastato save adminintracija,o gal yra priezastis ,kodel ,tai daroma.

V,L

V,L portretas
Visi matem kaip gieda valtybinius himnus sportininkai per pasaulo[ fudbolo cempionata ..... Dabar pastebekim kaip Lietuvos himnas giedamas Žalgirio komandos su Maskvyciu priešakyje.........NUSTEBSITE.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių