J. Valančiūnas apie galingą duetą su D. Saboniu: vietos užtenka mums abiems

„Jaudinuosi“, – tikino Jonas Valančiūnas, paklaustas apie jo laukiančias pirmąsias šiemet rungtynes vilkint Lietuvos rinktinės marškinėliais. „Memphis Grizzlies“ klubo vidurio puolėjas dėl NBA taisyklių prie nacionalinės komandos visavertiškai prisijungė tik prieš savaitę, tačiau jau yra pasirengęs stoti į rimtesnį mūšį.

Iš tiesu patyręs, NBA kovų užgrūdintas aukštaūgis apie jaudulį kalbėjo tik juokais. Prieš kontrolinį mačą, nors ir su pajėgia Serbijos komanda, labiau nei rezultatas jam rūpi pajusti žaidimo ritmą ir greičiau „įsipaišyti“ į rinktinės taktines schemas.

J.Valančiūnas nemažai kalbėjo ir apie žaidimą poroje su kitu rinktinės „centru“ Domantu Saboniu bei būsimus varžovus – Serbijos krepšininkus.

„Viskas gerai, stipriai dirbame, bandome ištaisyti silpnybes. Dirbame tiek gynyboje, tiek puolime, tad viskas juda gera linkme“, – dėstė Jonas.

– Kokius matote šios komandos pagrindinius pliusus?

– Turime įvairių stiprybių, „perimetras“, metimai, prasiveržimai po krepšiu. Bandome stiprinti tai, kas mums pavyksta ir tai, kas patogu. Tikrai, dar yra laiko, nėra viskas šimtu procentų, bet viskas juda gera linkme.

– Kaip jaučiatės prieš pirmąjį savo mačą?

– Jaudinuosi (juokiasi). Mačas tik kontrolinis, bet bus rimtas varžovas. Serbai ir „ant popieriaus“, ir aikštelėje gerai atrodo. Viena rimtesnių mačų pasibandymams, kas veikia, kas nelabai ir judėti toliau.

– Vienas šių rungtynių tikslų – jūsų žaidimo su D.Saboniu šlifavimas. Kaip tai sekasi?

– Gerai. Vietos baudos aikštelėje užtenka ir dar lieka. Tai yra kontrolinis mačas, kai visada bandai atrasti kažką naujo. Su Domantu tikrai yra patogu, jis – universalus žaidėjas, galintis pakilti ir prie tritaškio linijos. Nematau problemų.

– Serbija kartu su Jungtinių Valstijų rinktine yra vadinama pasaulio čempionato favorite. Kaip vertinate tokį išdėstymą?

– Tas rikiavimas, nežinant galutinės sudėties, nemačius žaidimo, nedaug reiškia. Galima daug šnekėti. Taip, jie gera komanda, turinti daug žvaigždžių, tačiau tai dar reikia įrodyti.

– Po atsisakymų virtinės į JAV rinktinę buvo pakviestas ir jūsų komandos draugas iš „Grizzlies“ Jarenas Jacksonas. Ar patraukėte jį per dantį, kad pateko į rezervinę sudėtį?

– Aš manau, jų komanda vis tiek lieka pajėgi. Visos komandos, važiuojančios į čempionatą yra įrodžiusios, kad gali žaisti tokiame lygyje. JAV ypatingai daug lygiaverčių žaidėjų, net jei tos superžvaigždės neatvažiuoja. Yra begalė žaidėjų, galinčių parodyti panašios kokybės krepšinį.

– Kokiomis savybėmis pasižymi jūsų būsimasis oponentas Nikola Jokičius? Ar, jūsų nuomone, serbas buvo pelnytai išrinktas į geriausiųjų NBA sezono krepšininkų penketuką?

–  Jei išrinko, reiškia yra. Aikštelės skaitymas, metimas, matymas. Jis – labai geras žaidėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių