Jaunųjų žalgiriečių koziris Milane – komandinis žaidimas

Eurolygos finalo ketverto turnyre Milane nerungtyniaus nė vienas mūsų šalies krepšininkas, tačiau šis renginys vis tiek bus su lietuviškais akcentais: tradicinėse jaunių varžybose dalyvaus Kauno "Žalgirio" dubleriai.

Startas – su milaniečiais

Tomo Masiulio treniruojami jaunieji žalgiriečiai šiandien B grupėje išmėgins jėgas su bendraamžiais iš Milano "Armani" (Italija) klubo, rytoj – su Stambulo "Fenerbahce Ulker" (Turkija), o poryt – su Madrido "Real".

A grupėje rungtyniaus Belgrado "Crvena Zvezda" (Serbija) ekipa, Badalonos "Joventut" ir Sevilijos "Cajasol" (abi – Ispanija) bei Brazilijos jaunių rinktinė.
Grupių nugalėtojai gegužės 18-ąją susikaus finale.

Pirmasis Eurolygos jaunimo turnyras buvo surengtas 2003 m. Barselonoje. Jį tuomet laimėjo Kauno "Žalgiris", dar kartą triumfavęs ir 2007-aisiais Atėnuose. Praėjusį sezoną Londone stipriausi buvo Badalonos "Joventut" vaikinai.

Sudėtis nepasikeitė

"Turnyro sistema – negailestinga. Į finalą žengs tik pirmą vietą grupėje užėmusi komanda, todėl kiekvienas kluptelėjimas gali būti lemiamas, – sakė T.Masiulis. – Tačiau mes, kaip visada, po truputį, mažais žingsneliais mėginsime irtis į priekį."

Prieš atrankos turnyrą šiemet vasarį skundėtės bendrų treniruočių stoka. Nepaisant to, iškovojote kelialapį į finalo varžybas. Ar šį kartą pakako laiko pasirengti kovoms Milane? – paklausėme žalgiriečių trenerio.

– Nuotaikos geros, kovinės. Patikrinsime savo jėgas su bendraamžiais iš žinomų Europos klubų. Kiek leido sąlygos, tiek treniravomės. Tam turėjome apie dešimt dienų. Manau, esame pasirengę, nekantriai laukiame kovų.

– Ar pasikeitė komanda po atrankos varžybų?

– Milane rungtyniaus tie patys žaidėjai kaip ir Kaune.

Favoritas – "Real"

– Kaip vertinate varžovus?

– Iš pirmo žvilgsnio stiprūs visi. Milaniečiai – metikų komanda. Be to, jie žais namuose, juos palaikys sirgaliai. Neturėtume to bijoti, nes jauniems žaidėjams, kurie siekia titulų ir patirties, reikia pratintis ir prie psichologinio spaudimo. Turkų gretose yra įžaidėjas, jau atstovaujantis pagrindinei "Fenerbahce Ulker" ekipai vyrų Eurolygoje. "Real" – mūsų grupės ir viso turnyro favoritas, tarp madridiečių – gal penki legionieriai. Ypač fiziškai stiprūs jų aukštaūgiai juodaodžiai, atvykę iš Afrikos.

– Kokie "Žalgirio" koziriai?

– Kaip ir bet kurios lietuviškos ekipos – komandinis krepšinis. Turime ir aukštesnių žaidėjų – Martyną Echodą, Martyną Sajų. Jie turėtų būti naudingi grumiantis po krepšiais. Mėginsime aktyviai gintis.

***

Žalgiriečiai

Gynėjai: Raimundas Žuklevičius (ūgis 187 cm), Matas Ragauskas (192 cm), Kristupas Žemaitis (191 cm), Ignas Fiodorovas (195 cm), Justas Vazalis (192 cm), Justas Klimavičius (196 cm) ir Martynas Varnas (196 cm). Puolėjai: Martynas Echodas (204 cm), Valentinas Mitalauskas (199 cm), Mikita Balabanas (202 cm) ir Rokas Mažionis (200 cm). Vidurio puolėjas Martynas Sajus (207 cm).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių