G. Žibėnas: apie gautas pamokas ir norą išlaikyti A. Goudelocką bei A. Marčiulionį

Vilniaus „Ryto“ vairininkas Giedrius Žibėnas debiutinį sezoną LKL vyriausiojo trenerio pozicijoje užbaigė nesėkme LKL finale, tačiau Kauno „Žalgirio“ duotos pamokos pravers komplektuojant kito sezono komandą, mano pats specialistas.

Vilniečiai LKL ketvirtfinalio ir pusfinalio etapus laimėjo be pralaimėjimų, tačiau finale patys nepasiekė pergalių bei daugkartiniams LKL čempionams serijoje nusileido 0-3.

„Sveikiname Kauno „Žalgirį“, pelnytai laimėtas titulas, pagarba jiems, – spaudos konferencijoje sakė Žibėnas. – Mes šiandien ilgai buvome rungtynėse, bet mus vėl žudė smulkmenos. Vėl tie patys dalykai, kurie mus persekiojo sunkesnėse rungtynėse. Tas pats ir šiandien, bet tikrai ne gėda tokiai komandai pralaimėti šių rungtynių ir šios serijos. Serija parodė mūsų spragas. Turėsime daug medžiagos formuojant naują komandą.“

– Treneri, kaip atsiminsite šį sezoną asmeniškai?

– Galima apibūdinti vienu žodžiu – augimas. Prisitaikymas prie naujų situacijų kiekvieną dieną. Sezonas davė daug. Ir pirmojo, o ypač antroji jo dalis (tapus vyr. treneriu – aut. past.). Prisitaikymas ne tiek prie krepšinio ir kintančių komandų, bet prie sunkaus, COVID-19 viruso sezono. Turėjome daug kalnelių ir lemiamoje sezono stadijoje tai išgyvenome. Manau, kad žaidėjai „Ryto“ bendruomenei ir sirgaliams suteikė daug teigiamų emocijų. Tikrai po rungtynių padėkojau žaidėjams už didelę širdį, jie atstovavo komandai ir rodė jai meilę.

– Kaip atrodys kito sezono komandos komplektacija?

– Kaip ir kiekvienas treneris, kaip ir kiekviena komanda, mes norime tęstinumo. Kiekvienas žaidėjas, esantis sudėtyje, yra su klaustuku, kad galbūt ir jį pasilikti, ir jį. Su visais būtų galima tęsti darbą, nes jie yra kovotojai. Pirmiausia žiūrėsime į tai, ką galime pasilikti komandoje.

Apie pavardes tikrai nesakysiu, bet mums trūksta atletikos ir tai parodė ši serija. Žaidžiant su „Žalgiriu“, žymiai geriau supranti savo galimybes varžytis tiek su kauniečiais, tiek su FIBA Čempionų lygos komandomis. Tai parodė kryptį. O komandą formuos vadyba, daug prisijungs Donatas Zavackas, trenerių štabas. Po truputį formuosime komandą, o pradėsime jau rytoj.

– Ar yra žaidėjų, kurie tikrai išvyks?

– Šiuo momentu to nežinau, arba tokia informacija yra iki manęs neatėjusi.

– Kas nutiko Augustui Marčiulioniui, kuris susižeidė mačo pradžioje?

– Žinote, Augusto iškart laukia jaunimo rinktinė. Jis šiek tiek timptelėjo, kiek klausiau, jis daugiau išsigando nei susižeidė. Nenorėjome rizikuoti. Augiui didžiuliai komplimentai, kaip tokio amžiaus finalo serijoje jis atrodė tikrai gerai. Neturiu ko slėpti – mes norėsime jį išlaikyti.

– Andrew Goudelockas sezoną užbaigė 16 rungtynių iš eilės rinkdamas dviženklį rezultatyvumą, šiandien sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes. Kiek svarbu turėti tokios patirties žaidėją ir kaip vertinate darbą su juo?

– Po rungtynių iškart jį pasigavau ir pasakiau, kad sezonas buvo „oho“. Pirmas dalykas, ko jam reikėjo po sunkių sezonų – sužaisti visą sezoną. Taip, buvo kelios smulkios traumos, kam jų nebūna. Tai jam buvo pasiekimas. Antras dalykas – jis pamilo komandą, rūbinę ir aukojo savo kūną, ką matėte gynyboje. Jis turbūt žaidė pirmoje komandoje, kurioje stengėsi gintis, atstovėti už vyrus.

Jam čia viskas tiko, su juo irgi norime kalbėtis. Su juo jau buvo pokalbis. Žiūrėsime į galimybes jį išlaikyti. Jis yra pavyzdys visiems mums. Matėte, kiek žaidėjų pirmą kartą žaidė finale. Šalia savęs rūbinėje ir aikštelėje turėti tokį žaidėją yra stipru. Džiaugiuosi, jog turėjau galimybę su juo darbuotis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių