„EuroBasket“ čempionų trofėjų bus galima gyvai pamatyti Alytuje

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 7 d. Alytuje vyksiančių Lietuvos ir Estijos draugiškų rungtynių metu žiūrovai turės unikalią galimybę pamatyti Europos krepšinio čempionato trofėjų – Nikolajaus Semaško taurę. Pagrindinis Senojo žemyno pirmenybių prizas šiuo metu keliauja per įvairius Europos miestus, o artimiausia jo stotelė – Lietuva.

Įspūdinga taurė sekmadienį bus Alytaus sporto centro arenoje rungtynių tarp Lietuvos ir Estijos komandų metu. Trofėjaus ekspozicija šalia salės parketo planuojama komandų apšilimo metu. Prieš tai „EuroBasket“ taurė buvo eksponuojama Suomijoje ir Izraelyje, o po Lietuvos trofėjus iškeliaus į Gruziją ir Slovėniją.

Tai nėra ta pati taurė, kurią lietuviai kėlė aukštyn 2003 metais Švedijoje. Dabartinė trofėjaus versija yra trečioji per visą taurės gyvavimo istoriją. Pirmą kartą dėl naujausios išvaizdos taurės buvo kovojama 2017 metų Europos krepšinio čempionare Slovėnijoje. Trečioji taurės versija buvo sukurta pagal kitų FIBA žemynų čempionatų Afrikoje, Amerikoje ir Azijoje trofėjus.

26,5 cm aukščio taurės dizainą sukūrė kompanija „Radiant”, o pagamino juvelyras Thomas Lyte. Ant trofėjaus šalia pavadinimo yra išgraviruoti visi 39 ankstesni laimėtojai. Sidabrinis dubuo yra 35 cm skersmens ir kaldintas rankiniu būdu, kad primintų krepšinio kamuolio tekstūrą. Viršuje esanti auksu padengta juosta visuose FIBA žemynų trofėjuose yra vienoda, taip dar labiau suartinant krepšinio pasaulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių