Dėl koronaviruso pavojaus – nežinomybė dėl „Žalgirio“ ir Milano komandos rungtynių

  • Teksto dydis:

Šiandien Sveikatos apsaugos ministerijos surengtoje spaudos konferencijoje dėl koronaviruso pavojaus buvo paliestas ir penktadienį vyksiančių Kauno „Žalgirio“ bei Milano „AX Armani Exchange“ rungtynių klausimas.

Šiuo metu Šiaurės Italijoje sparčiai plinta koronavirusas, o būtent šioje šalies dalyje yra Milanas. Šio miesto komandoje rungtyniauja lietuvis Artūras Gudaitis.

„Šiandien kalbėjome su komandos vadovais, dalinamės visa būtina informacija. Mus labai neramina penktadienį vyksiančios rungtynės Kauno „Žalgirio“ arenoje“, – spaudos konferencijoje sakė Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

Netrukus savo žodį tarė ir „Žalgirio“ klubas.

„Sulaukus užklausų dėl penktadienį „Žalgirio“ arenoje vyksiančių Eurolygos rungtynių su Milano „AX Armani Exchange“ komanda, norime nuraminti krepšinio sirgalius, kad „Žalgiris“ seka situaciją, susijusią su koronavirusu, ir bendrauja tiek su visomis suinteresuotomis šalimis, tiek su Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerija.

Į šio penktadienio rungtynes „Žalgirio“ arenoje visi bilietai buvo išparduoti dar prieš 3 savaites. Milano klubui buvo rezervuoti 35 bilietai, o kiek atvyks pavienių aistruolių, nėra žinoma.

Milano klubas patvirtino, kad šiuo metu nėra jokių kliūčių keliauti mažoms grupėms ar atskiriems asmenims. „AX Armani Exchange“ komanda ruošiasi penktadienio rungtynėms ir, kaip ir planuota, ketina atvykti į Kauną.

Kauno „Žalgiris“ susisiekė ir su Eurolyga, kuri taip pat seka situaciją. Artimiausiu metu lyga savo viduje aptars situaciją ir įvertins, ar yra realių grėsmių rungtynėms neįvykti, tačiau kol kas jokie pakeitimai tvarkaraštyje nėra numatyti.

Pasitikime Lietuvos sveikatos apsaugos institucijomis ir tikime, kad visi atvykstantieji į Lietuvą bus kruopščiai patikrinti dar oro uostuose, o rungtynės „Žalgirio“ arenoje galės vykti, kaip ir numatyta“, – rašoma „Žalgirio“ pranešime spaudai.

A. Šešelgio teigimu, nors SAM dar nėra pateikusi rekomendacijų atšaukti šias rungtynes ar kitus renginius, tačiau, sako jis, situacija bus stebima, o sprendimai priimti artimiausiu metu.

„Jokių rekomendacijų kol kas nebuvo, buvo išreikštas susirūpinimas, buvo kalbama ir su klubo vadovais, ir su varžybų organizatoriais. Kol kas, kol galutinių sprendimų nėra, aš tikrai nenorėčiau spėlioti, sprendimai turėtų būti artimiausiu metu. Kai bus, mes iškart matysime, kaip jie yra nusprendę – ar bus varžybos, ar jos bus atšauktos. Juolab kad mes žinome, jog Italijoje renginiai yra atšaukiami. Pasižiūrėsime, kaip vystysis ta situacija, o mūsų rekomendacijos kol kas jiems nebuvo teiktos“, – pirmadienį po Valstybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio Vidaus reikalų ministerijoje sakė A. Šešelgis.


„Žalgirio“ ir Milano „AX Armani Exchange“ komandų rungtynės Kaune suplanuotos penktadienį 20 valandą. Į šias rungtynes išparduoti visi bilietai.

Italijoje koronavirusas diagnozuotas jau daugiau nei pusantro šimto žmonių, o Italijos šiaurinėje dalyje uždaromi miestai.

Savaitgalį buvo atšauktos trejos Italijos futbolo čempionato rungtynės.

Kaip sekmadienį sakė Italijos civilinės gynybos tarnybos vadovas Angelo Borrelli (Andželas Borelis), šalyje jau daugiau kaip 150 žmonių testais patvirtintas užsikrėtimas naujuoju virusu. Tai didžiausias patvirtintų atvejų skaičius Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Ispanijos kultūros ministerija atšaukė P. Domingo pasirodymą Madride. O Kaunas kviečiasi italus iš pačio epidemijos centro.....

Perspejimas

Perspejimas portretas
Lietuvos zmones, ziurekite rungtynes namuose per televizoriu, Neikite Niekas i rungtynes, nes tarp jusu paciu jau yra uzsikretusiu ( gryzusiu is Italijos!). Tegu abi komandos sau zaidzia, uz uzdarytu duru! TAI DEL JUSU PACIU SAUGUMO! Nes kiekvienas pats pirmiausiai turi rupintis apie savo sveikata.

Mege

Mege portretas
Vienareikšmiškai atšaukite varžybas,nerizikuokite piliečių sveikata,pagalvokite sporto komitete!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių