D. Zavackas: ši pergalė mūsų šansus patekti į kitą etapą tikrai sustiprino

Vyriausiasis Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjas Donatas Zavackas sužaidė eilines solidžias Europos taurės rungtynes ir tai paklojo tvirtą pamatą uostamiesčio ekipai kito Europos taurės etapo turnyro link.

35 metų klaipėdietis į Jeruzalės „Hapoel“ krepšį per 31 minutę įmetė 11 taškų, atkovojo 3 kamuolius ir surinkęs 15 naudingumo balų buvo antras naudingiausias žaidėjas komandoje.

– Donatai, kas lėmė šio vakaro pergalę? – „BasketNews.lt“ paklausė D. Zavacko.

– Pirmą rungtynių pusę sužaidėme idealiai, o antroje dalyje varžovai pradėjo keistis ginamaisiais ir skirtumas mažėjo. Susidūrėme su bėdomis, tačiau svarbiausia, kad laimėjome. Būtų buvę malonų revanšuotis tokiu skirtumu, kokiu pralaimėjome Izraelyje. Manau, kad tam turėjome visas galimybes. „Hapoel“ yra Izraelio čempionė ir tai labai stipri komanda.

– Kitas etapas jau ranka pasiekiamas?

–Skaičiuoti dar anksti, nes yra visokių variantų. Be abejo ši pergalę mūsų šansus patekti į kitą etapą gal ne padvigubino, bet tikrai sustiprino.

– Maža rotacija galbūt yra kaip tik į naudą, kuomet žinote jog nebūsite greitai pakeistas?

– Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Šiandien rotacija buvo nedidelė, žaidė 9 žmonės – visi išskyrus ekspremjerą Kubilių (juokiasi). Šiandien įrodėme, kad ir su tokia rotacija galime laimėti. Didžiuojuosi, kad susikaupėme ir mačo gale nepaleidome pergalės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių