D. Motiejūno pareiškimas: paviešinus žinutes, D. Adomaitis ilgai apie mane nešnekėtų

  • Teksto dydis:

Kol Dainius Adomaitis vadovaus Lietuvos rinktinei, Donato Motiejūno joje nebus. Bent tuo įsitikinęs pats krepšininkas, atvirai apie konfliktą su strategu kalbėjęs „15min.lt“ laidai „Nematoma pusė“.

Anot paties D. Motiejūno, dabar vyriausiasis rinktinės treneris jam tiesiog nebeskambina. To priežastis – jų bendravimas prieš pirmąjį FIBA langą 2017 metų lapkričio mėnesį.

„Iš pradžių su juo (D. Adomaičiu) turėjau labai gerus santykius, bet jeigu lendant giliau, pradėjus viešinti visus dalykus ir visas žinutes, tai Dainius ilgai nešnekėtų nei apie mane, nei apie kažką kitą. Jis pats žino, ką jis kalbėjo ir žadėjo, o aš kovojau už save. Kai išvažiavau į Kiniją, man buvo duotas įsakymas iš komandos, kad negaliu važiuoti. Bandžiau paaiškinti, vėlgi, tam tikrose žinutėse buvau apkaltintas tam tikrais dalykais. Mane tai juokino ir aš paprasčiausiai nebeatrašiau į tas žinutes. Dėl to dabar esame, kur esame.

Visi mane kaltina… Gerai, aš pabūsiu protingesnis. Bet jeigu ir toliau iš jo pusės bus važiuojama, stumiama ant mano pusės, aš galiu apsisukti ir parodyti tikrąją istoriją“, – laidoje kalbėjo D. Motiejūnas.

2017 metų vasarą Lietuvos rinktinėje debiutavo treneris D. Adomaitis, kuris į savo komandą pasikvietė bei į galutinį dvyliktuką įtraukė ir D. Motiejūną. Puolėjas prieš Europos čempionato startą turėjo išvykti į JAV, kur tuo metu jo draugė laukė gimdymo. Jis į nacionalinę komandą grįžo tik prieš pat pirmąsias rungtynes. Čempionato metu krepšininkas atsisakė bendrauti su žiniasklaida.

Lapkritį vyko pirmasis FIBA langas, o D. Adomaitis D. Motiejūną įtraukė į kandidatų sąrašą. Visgi lietuvis negalėjo atvykti. Situacija pasikartojo ir vasario mėnesį, o tuomet D. Adomaitis pasisakė apie Kinijoje žaidžiančio krepšininko veiksmus.

„Man svarbu kad žaidėjai norėtų atvažiuotų ir nereiktų jų įkalbinėti atvažiuoti, – paklaustas apie D. Motiejūną, atsakė D. Adomaitis. – Taip trumpai pakomentuosiu ir nesivelkime daugiau į tai.“

„Aš į tai nekreipiu dėmesio. Mano paties ambicijos yra būti kuo geresniu krepšininku. Jeigu kažkas bando parodyti, kažkaip paveikti ar kažką įrodinėti, tai man tai sukelia tik juoką. Mano darbas yra žaisti, aš einu ir žaidžiu. Dauguma trenerių, su kuriais dirbau, aš gerbiu. Dirbu savo darbą, o kažkas šone nori pažaisti politinius žaidimus. Jie tik parodo savo tikrąjį veidą. Aš savo pusę padarau“, – laidai sakė D. Motiejūnas.

Vėliau tiek vasarą, tiek ir šį rudenį D. Adomaitis D. Motiejūno į rinktinę nebekvietė. Anot D. Motiejūno, jis tokios laisvos vasaros neturėjo nuo 13-14 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių