Belgrade – plakatai prieš NATO, trukdymas transliacijai ir žinutė dėl mačo Kaune

  • Teksto dydis:

Į paskutines Belgrado „Crvena Zvezda“ Eurolygos rungtynes šį sezoną susirinko 5734 sirgaliai, o tribūnose buvo demonstruojamas palaikymas karą Ukrainoje sukėlusiai Rusijai.

Rungtynių metų tribūnose plevėsavo anti-NATO ir Europos sąjungos vėliava, o ketvirtajame kėlinyje ši vėliava nuolatos blokavo vaizdą pagrindinei rungtynių kamerai.

„Crvena Zvezda“ sirgaliai pasiuntė palaikymo žinutę komandai už elgesį praėjusios savaitės rungtynėse Kaune, kai krepšininkai kartu su žalgiriečiais nelaikė palaikymo Ukrainai vėliavos.

„Kaunas 4.4.2022. Bravo Zvezda“, – buvo parašyta ant plakato, kurį užfiksavo žurnalistas Samas Streetas.

„Politika yra kalė. Čia žmonės apsaugos rusus“, – buvo parašyta ant kito plakato.

Politika yra kalė. Čia žmonės apsaugos rusus.

Tokią serbų sirgalių reakciją iššaukė praėjusios Belgrado ekipos rungtynės su Kauno „Žalgiriu“. Tame mače į „Žalgirio“ areną susirinko virš 10 tūkst. aistruolių, kurie turėjo NATO vėliavą ir skandavo įvairias į Rusiją ir Serbiją nutaikytas skanduotes, taip solidarizuodamiesi su puolama Ukraina.

Anksčiau BasketNews skelbė, kad Eurolyga pradėjo tyrimą dėl įvykių paskutinėse „Žalgirio“ reguliariojo sezono rungtynėse Kaune.

Po šių įvykių „Crvena Zvezda“ viešai pasmerkė įvykius „Žalgirio“ arenoje ir pasistengė, kad tas mačas būtų išnagrinėtas Eurolygos biure.

Penktadienį Belgrado komanda namuose 93:85 pranoko Stambulo „Anadolu Efes“. Eurolygoje „Crvena Zvezda“ liks 11-oje pozicijoje.

Tai nebuvo paskutinės šio sezono rungtynės Serbijos sostinėje. Eurolyga šiame mieste surengs Eurolygos finalo ketvertą, kuris vyks gegužės 19-21 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kiekvienas turi tureti savo nuomone. nes dabar kas brukama per prievarta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių