Solidų žaidimą pademonstravę lietuviai patiesė Prancūzijos rinktinę

Lietuvos rinktinė kovas antrajame Europos krepšinio čempionato etape pradėjo pergalingai. Lietuviai pirmose E grupės rungtynėse patiesė 76:62 Prancūzijos krepšininkus.

Nuo pat rungtynių pradžios solidų žaidimą demonstravę Jono Kazlausko auklėtiniai laimėjo 3 mačo kėlinius ir neleido suabejoti savo pranašumu.

Statistika:

Lietuva: R. Seibutis 15, J. Valančiūnas 13, L. Kleiza 11, M. Kuzminskas 10, M. Kalnietis 8, M. Pocius 7, D. Lavrinovičius 4, R. Javtokas 4, J. Mačiulis 3, D. Motiejūnas 1.

Prancūzijos rinktinė: N. De Colo 12, T Parkeris 11, A. Ajinca 10, N. Batumas 8, M. Gelabale 7, B. Diaw 7, J. Petro 4.

Po šios pergalės mūsiškiai E grupėje pakilo į antrąją vietą. Lietuvos rinktinė penktadienį 15.45 susitiks su belgais. 

Rungtynių eiga

I kėlinys. Lietuvos rinktinės startinis penketas: Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Linas Kleiza ir Darjušas Lavrinovičius.

M. Gelebale'is smeigia tritaškį. D. Lavrinovičius ir M. Kalnietis atsako dvitaškiais. Prancūzai po lietuvių klaidos išsiveržia į priekį. Du M. Kuzminsko taškai iš po krepšio. M. Kalnietis pataiko iš vidutinio nuotolio. Savo taškus pelno ir aikštėje pasirodęs J. Valančiūnas. Po pirmųjų 10 minučių rezultatu 16:10 pirmauja lietuviai.

II kėlinys. Veržliu reidu pasižymi M. Kuzminskas. J. Petro mažina prancūzų deficitą iki 6 taškų. M. Pocius krauna kamuolį į krepšį po L. Kleizos perdavimo. Vėliau sunkusis kraštas baudos metimais atidaro ir savo taškų sąskaitą. Lietuvių pranašumas išauga iki 10 taškų.

D. Motiejūnas pataiko 1 iš 2 baudos metimų. Drąsus M. Kalniečio reidas baigiasi dar dviem įžaidėjo taškais. Ilgą laiką kelių link lietuvių krepšio nesugebėję rasti prancūzai stabilizuoja žaidimą - pelno 6 taškus be atsako. Pirmuosius taškus "iš žaidimo" pelno T. Parkeris. Vėliau Tony tritaškiu ištirpdo mūsiškių persvarą iki 4 taškų.

J. Valančiūnas pelno du taškus su varžovo pražanga. Greitajame puolime R. Seibutis pasižymi dvitaškiu. Paskutinę ketvirčio sekundę T. Parkeris prasižengia prieš M. Pocių. Šis iš 3 baudos metimų pataiko 2. Po dviejų kėlinių lietuviai priekyje rezultatu 32:27.

Iki didžiosios pertraukos mūsiškių gretose rezultatyviausiai žaidė M. Kalnietis, kuris pelnė 8 taškus. J. Valančiūnas pridėjo 7, M. Kuzminskas, D. Lavrinovičius ir M. Pocius įmetė po 4 taškus.

III kėlinys. R. Seibutis pataiko pirmąjį Lietuvos rinktinės tritaškį. Keturi iš eilės A. Ajinca taškai. Iš toli pataiko L. Kleiza ir J. Mačiulis - lietuvai susigrąžina 10 taškų pranašumą.Dvi taiklios prancūzų atakos. R. Seibutis pataiko iš vidutinio nuotolio. J. Kazlauskas už diskusijas su arbitrais baudžiamas technine pražanga. Varžovai ją verčia 4 taškais. 

N. Batumas už vaidybą taip pat baudžiamas technine pražanga. L. Kleiza pataiko abu baudos metimus. R. Javtokas pataiko puskablį paskutinę atakos sekundę. Kėlinį sėkmingai užbaigia M. Kuzminskas. Po jo lietuviai pirmauja rezultatu 52:41.

IV kėlinys. M. Pocius pataiko iš tolimojo aikštės kampo. Antrąjį savo tritaškį pataiko ir L. Kleiza. Taiklus B. Diaw šūvis. M. Kuzminskas ir R. Seibutis nuo baudos metimo linijos atakuoja šaltakraujiškai.

N. De Colo pelno 7-ąjį savo tašką. N. Batumas išprovokuoja R. Javtoko pražangą ir mažina skirtumą iki 8. Dar vienas taiklus R. Seibučio metimas iš vidutinio nuotolio. Po jo puikaus perdavimo J. Valančiūnas deda iš viršaus. Lietuvos rinktinė iškovoja pergalę. Galutinis rezultatas - 76:62.

Situacija prieš rungtynes

Nesėkmės. Šio vakaro varžovės pralaimėjimo skonį pajautė jau pirmose Europos čempionato rungtynėse. Prancūzai 74:80 nusileido vokiečiams, tačiau vėliau iškovojo visas 4 pergales ir A grupėje užėmė pirmąją vietą. Tuo tarpu Jono Kazlausko treniruojami krepšininkai pirmajame B grupės ture 56:63 turėjo pripažinti Serbijos rinktinės pranašumą. Mūsiškiai vėliau iškovojo 3 iš eilės pergales, o grupės etapą baigė pralaimėjimu Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkams. (72:78).

Uraganas. Prancūzai yra rezultatyviausia čempionato rinktinė. Į varžovų krepšį „Les Bleus“ vidutiniškai sumeta po 80 taškų. Prie to, kaip ir tikėtasi prieš čempionatą, labiausiai prisideda nedidukas Tony Parkeris. San Antonio „Spurs“ įžaidėjas per rungtynes pelno po 19 taškų ir pagal šį rodiklį čempionate užima antrąją vietą. Dvitaškius prancūzas meta net 69 proc. taiklumu. Tačiau mėlynųjų gynyba neblizga. Tarp visų E grupės komandų jie šiame sąraše yra paskutiniai.

Lenta. Kova po savo ir varžovų „lenta“ – vienas pagrindinių pergalės garantų. Tai supranta abi komandos: „Svarbiausia - kontroliuoti žaidimą po krepšiu ir atkovotus kamuolius. Kol kas tai mums sekasi daryti neblogai, tačiau šį vakarą mūsų laukia rimtas išbandymas. Lietuvos rinktinėje netrūkta aukščiausios klasės kovotojų dėl atšokusių kamuolių“, - pagyras lietuviams žarstė T. Parkeris. Išgirtoji baltų priekinė linija kol kas tikrai neblizga ir nerodo tikėtosios galybės. Galbūt tai pasikeis šį vakarą?

Istorija. Iki šiol Prancūzijos ir Lietuvos rinktinės Europos čempionatuose buvo susitikusios 7 kartus. Lietuviai šventė 4 pergales, varžovai – 3. Paskutinį kartą šios komandos tarpusavyje žaidė prieš dvejus metus Lietuvoje. Tuomet antrojo etapo pirmenybėse lietuviai buvo priversti pripažinti prancūzų pranašumą (67:73).

Pavojingiausi.  Grupės varžybose rezultatyviausiai varžovų gretose be T. Parkerio rungtyniavo Nicolas Batumas (vid. 11 tšk), Mickaelis Gelebale‘is (10) ir Borisas Diaw (9).



NAUJAUSI KOMENTARAI

esmė

esmė portretas
Mes išjungėme Flomasterį, o be jo Batonas, Dieavas ir kiti buvo bejėgiai. Gynyba buvo aukšto lygio, todėl ir pulti buvo lengviau.

nuostabu

nuostabu portretas
šaunuoliai. Geros kloties ir toliau

Tiesiogiai!

Tiesiogiai! portretas
Tiesiogiai stebekite cia: filmaionline.in/tv3-tiesiogiai.html NEMOKAMAI!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių