„Vorai“ laimėjo Lietuvos salės lėkščiasvydžio čempionatą

  • Teksto dydis:

Praėjusį šeštadienį, kovo 4 dieną, Šiaulių krepšinio akademijos "Saulė" arenoje įvyko finalinis Lietuvos ultimeito čempionato etapas.

Po tris turus vykusio reguliaraus sezono paaiškėjo, jog kelialapius į pusfinalį iškovojo pirmas dvi vietas užėmusios komandos, tai Kauno "Skraidantys Drambliai" (8-2) ir Vilniaus "Vorai" (8-2). Tuo tarpu likusias vietas (3-6) užėmusios komandos - Vilniaus "Taškas" (5-5), Vilniaus "KossMix" (5-5), Klaipėdos "Marių Meškos" (4-6) ir Kaišiadorių "Žalieji Velniai" (0-10) turėjo žaisti ketvirtfinalio etapą.

Būtent šiuo etapu ir prasidėjo Šiauliuose vykęs finalinis LUČi 2016/2017 etapas. Pirmieji ant parketo žengė "KossMix" ir "Žalieji Velniai". Gan užtikrintai žaidę vilniečiai nepaliko jokių vilčių savo priešininkams ir laimėję 13-4 žengė į pusfinalį. Antrajame ketvirtfinalyje susitiko "Taškas" prieš "Marių Meškas". Verta paminėti, jog "Meškos" reguliariajame sezone dukart įveikė sostinės komandą, tačiau prastesni rezultatai prieš kitas komandas numetė uostamiesčio ekipą į 5-ąją vietą. Šįkart, ketvirtfinalio etape, "Taško" vaikinams pavyko atsirevanšuoti savo varžovams rezultatu 13-5.

Po šių susitikimų sekė pusfinaliai, kur buvo užfiksuota staigmena – sostinės komanda "KossMix", po atkaklios kovos, palaužė pirmąją vietą reguliariajame sezone užėmusią Kauno "Skraidančių Dramblių" komandą. Laikinosios sostinės ekipa pirmąjį kėlinį baigė pirmaudami 7-5, tačiau po pertraukos sugrįžę "KossMix" greitai atsakė 4 iš eilės pelnytais taškais ir galiausiai, paskutinėmis rungtynių minutėmis, įveikė savo priešininkus 12-11 ir pirmą kartą klubo istorijoje, atvirajame divizione žengė į finalą. Puikiai šiame susitikime pasirodė sostinės komandos kapitonas Mindaugas Mendelis, pelnęs 5 ir atlikęs tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Antrajame pusfinalyje įvyko Vilniaus miesto derbis ir senų varžovų akistata - "Vorai" susitiko su "Tašku". Po permainingos kovos pirmajame kėlinyje, "Vorai" turėjo minimalų pranašumą. Minėtoji komanda, atrodo, antrajame kėlinyje "įjungė antrą pavarą", kuomet pelnę 4 taškus be varžovų atsako, laimėjo šį pusfinalį ir pateko į finalą, kur jų jau laukė "KossMix".

Tuo tarpu rungtynėse dėl 5-osios vietos tik pačioje jų pabaigoje savo pranašumą prieš varžovus įrodė "Marių Meškos", įveikę "Žaliuosius Velnius" 13-9. Mače dėl 3-ios vietos vyko taip pat atkaklus susitikimas - "Taškas", turėję 3 taškų deficitą po pirmojo kėlinio, sugebėjo sugrįžti į rungtynes ir laimėjo prieš "Skraidančius Dramblius" 15-12.

Rungtynėse dėl aukso medalių vilniečių komanda "KossMix" pačioje jų pradžioje gan netikėtai išsiveržė į priekį prieš "Vorus" 2-0, o vėliau ir 4-2. Tačiau besibaigiant pirmajam kėliniui "Vorai" laimėjo atkarpą 5-0, kas, ko gero, palaužė komandą "KossMix", kurie antrajame kėlinyje pelnė vos 3 taškus ir atidavė pergalę bei pirmąją vietą "Vorams". Galutinis rezultatas 15-8. "Vorams"tai jau antras salės Lietuvos čempionų titulas iš eilės ir šeštas salės LUČi čempionas klubo istorijoje.

Naudingiausiu viso čempionato žaidėju buvo pripažintas Vytautas Kazlauskas iš "Skraidančiųjų Dramblių", o finalo MVP tapo "Vorų" žaidėjas Ernestas Vysockis. Žaidimo dvasios prizas iškeliavo į sostinę, mat jį laimėjo vilniečiai "KossMix".

Galutinė LUČi 2016/2017 rikiuotė:

1 vieta - Vorai (Vilnius) + finalo MVP Ernestas Vysockis

2 vieta - KossMix (Vilnius) + žaidimo dvasia

3 vieta - Taškas (Vilnius)

4 vieta - Skraidantys Drambliai (Kaunas) + MVP Vytautas Kazlauskas

5 vieta - Marių Meškos (Klaipėda)

6 vieta - Žalieji Velniai (Kaišiadorys)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių