VHC „Šviesa“ Europos Iššūkio taurėje patyrė pralaimėjimą

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą Lietuvos edukologijos universiteto sporto salėje vykusios Europos Iššūkio taurės aštuntfinalio rungtynės tarp Vilniaus „Šviesos“ bei Bosnijos ir Hercegovinos „Borac“ komandų baigėsi svečių pergale. Būrio savų sirgalių palaikomi „Šviesos“ rankininkai sužaidė vienas nerezultatyviausių rungtynių pastaruoju metu.

Nors mačas baigėsi rezultatu 16:29, VHC „Šviesa“ vilties kovoti ketvirtfinalyje nepraranda ir tikina darysią viską, kas įmanoma, kad po svaitės, vasario 16 d., Bosnijoje ir Hercegovinoje vyksiantis atsakomasis mačas baigtųsi vilniečių naudai.

Rungtynės prasidėjo labai nerezultatyviai, tačiau sėkmė pirmiausia nusišypsojo šeimininkams – VHC „Šviesa“ rankininkams. Septintąją rungtynių minutę pirmąjį įvartį savo komandai pelnė Šarūnas Ugianskis ir bent trumpam savo komandą išvedė į priekį. Deja, neprabėgus nė minutei atsakomąjį įvartį į „Šviesos“ vartus įmetė svečiai ir išlygino rezultatą 1:1.

Visą likusią pirmąją kėlinio dalį vilniečiams teko vytis „Borac“ rankininkus. Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 8:12.

Antrasis kėlinys prasidėjo bosnių metimu į „Šviesos“ vartus. Tačiau šio kėlinio pradžia gerokai sėkmingiau klostėsi vilniečiams, kuriems sužibo viltis ne tik išlyginti rezultatą, bet ir galbūt išsiveržti į priekį. Lietuvių pakilimas prasidėjo 34-ąją minutę, kuomet pirmąjį metimą antrajame kėlinyje į „Borac“ vartus „įsūdė“ Šarūnas Venckus. Sekančią minutę dar vieną taiklų metimą saviškiams pridėjo Karolis Antanavičius, po to sekė dar kelios sėkmingos vilniečių atakos. Sužaidus 39 minutes švieslentėje degė rezultatas 12:14.

Deja, sėkminga vilniečių atkarpa netrukus baigėsi. Rungtynių teisėjas už neleistiną žaidimą 40-ąją mačo minutę dviem minutėms iš aikštės išvarė VHC „Šviesa“ žaidėją Šarūną Ugianskį. Tai tapo lūžiu, po kurio vilniečiai nebeatsitiesė. Antrąjį kėlinį VHC „Šviesa“ pralaimėjo rezultatu 8:17.

Pirmosios rungtynės tarp VHC „Šviesa“ ir „Borac“ komandų baigėsi rezultatu 16:29. Rezultatyviausiu žaidėjų vilniečių komandoje buvo Valdas Drabavičius – jo sąskaitoje 6 taiklūs metimai.

Nors prieš rungtynes VHC „Šviesa“ treneris Antanas Taraskevičius kalbėjo apie tai, kad daugiausiai problemų vilniečiams gali pridaryti pusiau dešinio krašto puolėjas Deanas Sesicius ir krašto puolėjas Milosas Njezicius, tačiau su šiais rankininkais „Šviesos“ komanda susitvarkė. Didžiausiu vakaro siaubu, paskandinusiu „Šviesos“ rankininkus, tapo „Borac“ vartininkas Ljubisicius.

„Buvome gerai išanalizavę bosnių žaidimą, tad gynyboje, atrodo, susitvarkėme, tačiau šlubavo puolimas. Į „Borac“ vartus neįmetėme neįtikėtinai daug metimų net ir būdami laisvi. Vakaro žvaigžde tapo bosnių vartininkas. Taip, jis patyręs, tačiau nieko stebuklingo jis nedarė. Mes patys jam leidome tapti vakaro žvaigžde“, – po rungtynių kalbėjo VHC „Šviesa“ vyr. treneris Raimondas Maldžius.

Jau po savaitės, vasario 16 d., „Šviesos“ rankininkai revanšo sieks išvykoje. „Nors patyrėme pralaimėjimą, motyvacijos tikrai nepraradome. Kovosime toliau. Norime įrodyti, kad rezultatas, kurį turime šiandiena, nėra tas, kuris atspindi mūsų tikrąjį žaidimą. Mes tikrai galime geriau. Ruošimės kovai ir tikiuosi savo sirgaliams parvešime pergalę“, – sakė „Šviesos“ žaidėjas Julius Šeibokas.

Jei VHC „Šviesa“ pavyktų įveikti aštuntfinalio barjerą ir nukeliauti į Iššūkio taurės turnyro ketvirtfinalį, tai būtų aukščiausias pasiekimas ne tik sostinės klubo, bet ir visų Lietuvos rankinio klubų istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių