V. Žalai lenktyniauti padės šturmanė

  • Teksto dydis:

Startas dviejuose Europos ralio čempionato etapuose – ne vienintelė naujiena iš Vaidoto Žalos: komandos „Teltonika Racing“ lenktynininkas startuos su beveik 30 metų patirtį varžybų trasose sukaupusia šturmane Ilka Minor.

Rekomendavo latvis

„Labai įdomu, kad, praėjus 16–17 metų, kai pirmą kartą išgirdau jos vardą, mūsų keliai susikirto ir turėsime galimybę kartu savo jėgas išbandyti kovos režimu. Be abejonės, keisti šturmaną – skausminga patirtis, tačiau tikrai džiaugiuosi, kad prie komandos prisijungia didelę patirtį turinti I.Minor, puikiai gebanti skaityti stenogramą anglų kalba ir galėsianti dalyvauti abiejuose Europos ralio čempionato etapuose. Pats Andris man ją rekomendavo, todėl esu dėkingas ir jam, kad padėjo mums susipažinti. Daug laiko treniruotėms neturėsime, todėl buvo labai svarbu, kad kartu prie starto stotų patyręs žmogus“, – pasakojo V.Žala.

Anksčiau ekipaže buvo šturmanas latvis Andris Malniekas, su juo V.Žala trejus metus paeiliui laimėjo Lietuvos ralio čempionatą.

Išbandymai: V.Žala su šturmane I.Minor startuos Lenkijoje ir Latvijoje. / „Teltonica Racing“ nuotr.

Laukia Lenkija

„Teltonika Racing“ lyderis neslėpė, kad startuojant su nauju komandos nariu visada išlieka nerimo, kaip seksis ralio trasose, nes, siekiant gero rezultato, ypač svarbus besąlygiškas pasitikėjimas ir tiksli komunikacija.

V.Žala džiaugėsi, kad prieš startą Europos ralio čempionate dar turės progų pasitreniruoti kartu su I.Minor.

„Laiko turime tikrai nedaug, nes jau kitą savaitę išvyksime į Lenkiją, kur birželio 10–12 d. laukia „Rally Poland“ etapas“, – sakė V.Žala.

Tarp ekipažų, įrašytų į „Rally Poland“ dalyvių sudėtį, taip pat yra Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas, Justas Simaška ir Giedrius Nomeika.

Liepos 2–3 d. numatytos lenktynės Latvijoje – „Rally Liepaja“.

Įtampos nejaučia

„Visiškai nejaučiu jokios įtampos. Vaidotas – patyręs lenktynininkas, todėl tikiu, kad galime pasiekti gerų rezultatų. Kol kas negaliu pasakyti, ko iš tiesų galime tikėtis Lenkijoje ir Latvijoje, tačiau esu įsitikinusi, kad bet kokiu atveju mūsų galimybės yra tikrai nemažos“, – teigė I.Minor.

Šturmanė iš Austrijos pridūrė, kad karjerą klasikinio ralio trasose pradėjo dar 1994-aisiais ir jau dalyvavo 300 varžybų, iš kurių 130 buvo pasaulio ralio čempionato etapai.

I.Minor yra skaičiusi stenogramą žinomiems lenktynininkams austrui Manfredui Stohliui, norvegui Henningui Solbergui, rusui Jevgenijui Novikovui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių