V. Strolia galutinėje pasaulio biatlono taurės sprinto įskaitoje – 14-as

  • Teksto dydis:

Penktadienį Osle (Norvegija) prasidėjo paskutinis 2021-2022 metų pasaulio biatlono taurės sezono etapas. Vyrų 10 km sprinto varžybose solidžiai pasirodė Vytautas Strolia, užėmęs 15 vietą.

29-erių biatlonininkas prašovė pirmą šūvį lenktynėse, bet po jo sekė devyni taiklūs (šaudymas 1+0). Trasoje mūsiškis demonstravo solidų greitį bei net ir sukęs vieną baudos ratą penktą kartą šį sezoną prasibrovė į geriausiųjų 15-uką. Beje, iki finišo likus vos 600 metrų lietuvis dar buvo 12-as.

„Norėjosi geriau, nes kelios sekundės praloštos finiše šiek tiek apmaudžios. Paskutiniame kilometre pralošiau, sakyčiau, net pats sau. Tačiau bendrai varžybas galiu vertinti teigiamai. Apie 15 vietą pasaulio taurėje anksčiau galėjau tik pasvajoti, o dabar pavyko ją užimti net ir su viena bauda. Liko surasti paskutines jėgas paskutiniems dviem startams“, – komentavo V.Strolia.

Dėl oro sąlygų moterų sprinto rungtis buvo perkelta iš ketvirtadienio į penktadienį. Nors prognozuota, kad aukštiems, fiziškai galingiems sportininkams Oslo trasa bus mažiau paranki nei lengvesniems atletams, V.Strolia šliuoždamas prastesnių sąlygų nepastebėjo.

„Startuojant pirmoje grupėje sniegas trasoje dar nebuvo pavirtęs į košę. Galvojau, kad trasa bus prastesnė, bet ji buvo gana gerai išsaugota, paruošta. Nepasakyčiau, kad aukštesniems buvo minusas, galbūt vietomis, bet sumoje tikrai ne“, – teigė V.Strolia.

Sportininkas iškovojo 26 įskaitinius pasaulio taurės taškus, pateko į šeštadienį vyksiančias persekiojimo lenktynes bei užsitikrino teisę sekmadienį startuoti paskutinėse sezono varžybose – masinio starto rungtyje. Bendroje įskaitoje V.Strolia žengia 28-as ir žemiau 29 pozicijos nukristi nebegali. Beje, sprinto rungties įskaitoje geriausias Lietuvos biatlonininkas užėmė labai aukštą 14 vietą (185 taškai).

Sėkmingiausiai jis pasirodė Rūpoldinge (4 vieta) bei Otepėje (6 vieta), į geriausiųjų 20-uką taip pat pateko Estešunde (17 vieta), Hochfilcene (12 vieta) ir šiandien Osle. Per 10 sprinto varžybų iš 100 jo šūvių taiklūs buvo net 87.

„Jei žiūrėti būtent į sprinto įskaitą, 14 vieta nebloga. Tikrai turėčiau būti patenkintas savimi šiame sezone. Galbūt kartėlis šiek tiek yra dėl olimpinių žaidynių, bet negali visą laiką būti gerai, reikia suvalgyti ir kartesnį kąsnelį“, – sakė V.Strolia.

Varžybų nugalėtoju vietinių aistruolių džiaugsmui tapo norvegas Sturla Holmas Laegreidas, net 22,4 sek. pranokęs sezono lyderį prancūzą Quentiną Filloną Maillet. Bronza atiteko 26,5 sek. atsilikusiam švedui Sebastianui Samuelssonui. Visi trys prizininkai šaudė be klaidų.

V.Strolia nugalėtojui pralaimėjo 1 min. 28,4 sek.

Tomas Kaukėnas užėmė 70 vietą (2+1), karjeros rekordą užfiksavęs Maksimas Fominas – 71-ąją (0+2), o Linas Banys – 85-ąją (2+1). Nacijų taurės įskaitoje mūsiškiams pavyko užimti 16 vietą bei išsaugoti 4 kvotas vyrų ekipai kito sezono metu.

Moterų 7,5 km rungtyje sezono rekordą užfiksavo Natalija Kočergina, užėmusi 53 vietą (1+1). Mūsiškė iškovojo teisę startuoti šeštadienį vyksiančiame persekiojime, kuriame dalyvaus 60 pajėgiausių biatlonininkių.

Po ligos atsigaunanti Gabrielė Leščinskaitė šaudydama gulint užvertė visus taikinius, tačiau antrame rate iš varžybų pasitraukė.

Čempione tapo norvegė Tiril Ekchoff (0+1), 7 sekundėmis aplenkusi austrę Lisą Theresą Hauser (0+0) ir 9,4 sek. – tautietę Marte Olsbu Roeiseland (0+1). N.Kočergina nugalėtojai pralaimėjo 3 min. 8,6 sek.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių