Ukraina dėl rusų karių dalyvavimo traukiasi iš dziudo pasaulio čempionato

Ukraina pirmadienį atšaukė savo komandą iš dziudo pasaulio čempionato Katare, nes jame dalyvaus rusų sportininkai, kurie, Kyjivo teigimu, yra ir šiuo metu tarnaujantys kariai.

Tarptautinė dziudo federacija (IJF) leido sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos varžytis gegužės 7–14 dienomis vyksiančiame čempionate Dohoje, jei jie tai darys kaip individualūs neutralūs atletai.

Tačiau Ukrainos dziudo federacija pareiškime nurodė, kad dauguma rusų sportininkų šiuo metu tarnauja Rusijos kariuomenėje, „tęsiančioje brutalų visapusišką karą mūsų teritorijoje, kasdien apšaudančioje Ukrainos miestus, civilių namus, žudančioje civilius ir vaikus“.

2022 metų vasario 24-ąją Rusijos užpultos Ukrainos dziudo federacija nurodė: „Neutralumo, lygių sąlygų ir „tilto į taiką“, kaip deklaruojama IJF rezoliucijoje dėl Rusijos ir Baltarusijos komandų dalyvavimo pasaulio čempionate Dohoje, nematome.“

„Dar daugiau, čia matome sprendimą, prieštaraujantį... Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) 2023 metų kovo 28-osios rekomendacijoms... kad neutralių sportininkų statusas gali būti suteiktas tiems sportininkams, kurie nėra kariškiai“, – priduriama pareiškime.

TOK prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) praėjusį mėnesį sakė, kad tarp rusų ir baltarusių, kuriems draudžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose, bus sportininkai, aktyviai remiantys karą ir tarnaujantys Rusijos ar Baltarusijos kariuomenėje ar nacionalinio saugumo agentūrose.

Sankcijas dėl Maskvos karo Ukrainoje Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos sportininkams taiko daugelio sporto šakų federacijos.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojedziudodziudo pasaulio čempionatasUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių