Treneris – žaidėjams: žvilgtelėkite į veidrodį

Baltijos vyrų rankinio lygos čempionate antras iš eilės pergales iškovojo Vilniaus "Šviesos", Duobelės "Tenax" ir Pylvos "Serviti" komandos.

Čempionams nesiseka

Vilniečiai savo aikštėje nelauktai didoku skirtumu – 36:26 – privertė kapituliuoti Lietuvos čempioną Klaipėdos "Dragūną".

Nugalėtojams 6 įvarčius pelnė Laurynas Palevičius, po 5 – Karolis Antanavičius, Šarūnas Ugianskis ir Valdas Drabavičius. Klaipėdiečių gretose pasižymėjo Mykolas Lapiniauskas ir Lukas Juškėnas – po 6 įvarčius.

Tai – antra "Šviesos" pergalė prieš uostamiesčio ekipą per pastarąjį dešimtadienį (rugpjūčio 29-ąją sostinės atstovai laimėjo mačą dėl Lietuvos rankinio federacijos supertaurės – 34:31).

"Šįkart sužaidėme dar blogiau nei ankstesnes rungtynes. Kai kuriems mūsų žaidėjams jau reiktų į veidrodį žvilgtelėti", – pyko "Dragūno" vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Ludzos "Latgols" klubo rankininkas septyniolikmetis Edis Kušneras per Baltijos lygos mačą pelnė penkiolika įvarčių.

Nerealizavo baudinių

Vėl nepasisekė Kauno "Granitui-Kariui": pirmo turo dvikovą 31:33 pralaimėjo "Šviesai", o antras rungtynes 22:27 – Alytaus  "Varsai-Stronglasui".

Kauniečių mačo su alytiškiais 53-ią min. rezultatas buvo 22:22, tačiau per likusį laiką savo sąlygas diktavo "Varsa-Stronglasas". Prie aikštės šeimininkų pergalės šešiais įvarčiais prisidėjo Remigijus Čepulis. "Granitui-Kariui" po 6 įvarčius pelnė Arminas Stankūnas ir Karolis Grigas.

Kauno rankininkai realizavo tik du (iš šešių) 7 m baudinius.

"Kai taip žaidžia vartininkas, varžovams sunku tikėtis sėkmės", – kolegos alytiškio Ryčio Cipkaus pasirodymą įvertino "Granito-Kario" vartininkas Lukas Gurskis.

Per mačą – penkiolika įvarčių

Latvijoje rezultatyvumu blykstelėjo Ludzos "Latgols" klubo rankininkas Edis Kušneras.

Septyniolikmetis žaidėjas pelnė penkiolika įvarčių, tačiau "Latgols" ekipa 31:36 pralaimėjo Duobelės "Tenax" komandai.

E.Kušneras jau kviečiamas ir Latvijos nacionalinę rinktinę, juo domisi daugkartinis Prancūzijos čempionas Paryžiaus "Saint-Germain" klubas.

"Tenax", kaip ir "Šviesa" bei Estijos čempionė Pylvos "Serviti", jau laimėjo po dvejas Baltijos lygos čempionato rungtynes, Rygos "Celtnieks", Kehros "Horizon Pulp&Paper", "Varsa-Stronglasas", "Dragūnas" ir "Viljandi" – po vienas, o "Granitas-Karys", latvių "Latgols" ir "Ogre" bei estų "Tapa" kol kas nepatyrė pergalės džiaugsmo.


Rezultatai

"Varsa-Stronglasas"–"Granitas-Karys" 27:22 (13:13), "Šviesa"–"Dragūnas" 36:26 (19:12), Kehros "Horizon Pulp&Paper"–"Viljandi" 24:20 (12:9), "Tapa"–Pylvos "Serviti" 21:25 (9:13), Duobelės "Tenax"–Ludzos "Latgols" 36:31 (19:17), "Viljandi"–"Tapa" 29:28 (14:14), "Serviti"–"Horizon Pulp&Paper" 26:24 (15:10), "Ogre"–Rygos "Celtnieks" 30:39 (16:18), "Ogre"–"Tenax" 24:34 (10:18).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių