Trečiadienį Lietuvos plaukikai į pusfinalius nepateko

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Tokijo olimpinių žaidynių atrankos plaukimuose dalyvavo du Lietuvos sportininkai – Kotryna Teterevkova ir Danas Rapšys, informuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

K. Teterevkova 200 m rungties krūtine atrankoje finišavo 23 (2 min. 26,82 sek.), o D. Rapšys 200 m kompleksiniame plaukime užėmė 33-iąją vietą (1 min. 59,9 sek.). Į pusfinalius pateko po 16 plaukikų.

„Labai ilgai atsigavinėju po 100 m rungties pusfinalio. Kitą dieną sunkiai jaučiausi, šiandien truputį geriau, bet visiškai pailsėjusi nebuvau“, – prisipažino devyniolikmetė olimpinių žaidynių debiutantė, 100 m krūtine rungtyje pasiekusi asmeninį rekordą, patekusi į pusfinalį ir galutinėje įskaitoje užėmusi keturioliktą vietą.

Vertindama visą pasirodymą olimpinėse žaidynėse, jauniausia Lietuvos delegacijos narė sakė: „Puikiai vertinčiau, jei būčiau pagerinusi 200 m asmeninį rekordą. Bet rezultatas nebuvo toli nuo geriausio, tai vertinu labai gerai, ypač 100 m rungtį. Atvažiavau čia su vadinamuoju laukiniu bilietu, o 100 m net į pusfinalį patekau.“

Olimpinio normatyvo nebuvo įvykdžiusi nei viena Lietuvos plaukikė, todėl bilietas  į Tokiją atiteko aukščiausią reitingą turinčiai K. Teterevkovai. „Tai buvo labai didelė patirtis, kuri padės vėlesniam mano tobulėjimui“, – žaidynių naudą įvertino vilnietė.

Jos treneris Michailas Romanovskis yra sakęs, kad savo auklėtinės ateitį sieja su 200 m krūtine distancija. Kalbėdama apie tai, K. Teterevkova sakė: „Man 200 m rungtis sunkesnė  psichologiškai, nors išties fiziškai aš šiai rungčiai labiau pasiruošusi. Tik reikia susidoroti su smegenimis, kurie sako, kad čia yra dvigubai ilgesnė distancija ir reikia dvigubai ilgiau kentėti skausmą.“

D. Rapšiui šios dienos plaukimas buvo jau trečia asmeninė rungtis. Prie tai jis lenktyniavo 400 m (trylikta vieta) ir 200 m (aštunta) distancijose laisvuoju stiliumi.

200 m kompleksiniu būdu panevėžietis plaukia labai retai. „Šiai rungčiai nusiteikimas buvo toks, kad nesvarbu rezultatas, svarbu viską gerai pasinaudoti situacija. Kadangi žinau, kad mano atkarpa krūtine yra pakankamai silpna, norėjau pasistengti ją kiek įmanoma greičiau praplaukti. Pažiūrėsiu, kiek patobulėjau, o gal ne. Nes pastarąjį kartą šią distanciją plaukiau gal prieš dvejus metus“, – teigė D. Rapšys, per treniruotes beveik visą dėmesį skiriantis plaukimui laisvuoju stiliumi.

Sportininkas džiaugėsi, kad jam pavyko pakankamai gerai pailsėti po pirmų dviejų distancijų: „Lyginant su ankstesniais metais, esame patobulėję atsigavimo klausimu. Džiaugiuosi, kad einame šiuo keliu. Bet visas klaidas reikės pataisyti.“

Kol kas jis dar atidžiai nenagrinėjo, kodėl nepavyko įvykdyti visų planų pagrindinėje distancijoje – 200 m laisvuoju stiliumi: „Reikės gal net visų metų planą peržiūrėti. Kai grįšime namo, turėsime pakankamai daug laiko viską išanalizuoti. Ir tada galėsiu kažką daugiau pasakyti.“

Tokijuje D. Rapšio ir dar trijų Lietuvos plaukikų laukia kombinuota estafetė 4×100 m. Jos atranka vyks penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių