Tinklininkės A. Raupelytė ir S. Križanauskaitė Lenkijoje prasibrovė į pagrindines varžybas

  • Teksto dydis:

Bialystoke (Lenkija) vykstančio „Pro Beach Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyro pagrindinėse varžybose bus galima išvysti net penkias Lietuvos komandas.

Pagal reitingą į pagrindines varžybas pateko dvi Lietuvos moterų komandos – Erika Kliokmanaitė ir Monika Paulikienė bei Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė. Taip pat du Lietuvos vyrų duetai – Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas bei Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius.

Ketvirtadienį vykusiose moterų kvalifikacinėse varžybose puikiai pasirodė Ainė Raupelytė ir Skalvė Križanauskaitė. Mūsiškės laimėjo abu susitikimus ir pelnė vietą pagrindiniame turnyre.

Pirmajame kvalifikacijos rate A. Raupelytė ir S. Križanauskaitė 2-1 (19:21, 21:14, 15:12) įveikė amerikietes Melissą Fuchs ir Tambre Nobles, o antrajame 2-1 (21:18, 18:21, 15:12) pranoko suomes Katją Metsakoivu ir Tuuli Metsakoivu.

Nedaug iki pagrindinio turnyro pritrūko ir dar vienai Lietuvos pora – Ievai Vasiliauskaitei ir Urtei Andriukaitytei. Jos pirmajame atrankos rate 2-1 (21:19, 19:21, 15:9) palaužė Naujosios Zelandijos atstoves Jasminę Pepi-Milton ir Olivią Macdonald, bet antrajame 1-2 (11:21, 21:18, 11:15) turėjo pripažinti kinių Wang Xinxin ir Zeng Jinjin pranašumą.

Pagrindinėse varžybose dalyvauja po 16 vyrų ir moterų komandų.

Bendrą turnyro Lenkijoje prizų fondą sudaro 10 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių