Tinklininkės M. Paulikienė ir A. Raupelytė įveikė „Pro Beach Tour Challenge“ turnyro kvalifikaciją

Lietuvos paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė sėkmingai pradėjo naująjį sezoną.


 

Jos ketvirtadienį laimėjo du susitikimus ir pateko į Meksikoje vykstančio „Pro Beach Tour Challenge“ serijos paplūdimio tinklinio turnyro pagrindines varžybas.

Vieną žemiausių reitingą kvalifikacijoje turėjusios lietuvės pirmajame atrankos rate 2-0 (21:13, 22:20) nugalėjo suomes Sarą Sinisalo ir Anniiną Parkkinen. Lietuvės labai sėkmingai pradėjo susitikimą ir pirmajame sete varžovėms nepaliko vilčių. Antrasis setas jau buvo atkaklesnis, bet pabaigoje savo pranašumą įrodė mūsiškės.

Lemiamame, antrajame, kvalifikacijos rate M. Paulikienė ir A. Raupelytė po atkaklios kovos 2-1 (17:21, 21:16, 15:10) palaužė kanadietes Megan McNamarą ir Nicole McNamarą. Po pralaimėto pirmo seto lietuvės atsitiesė antrajame ir išlygino rezultatą. Lemiamame sete Lietuvos paplūdimio tinklininkės pirmavo beveik visą laiką, bet kanadietės dar buvo priartėjusios iki minimumo (7:8). Tuomet lietuvės pelnė tris taškus iš eilės (11:7) ir nebepaleido iniciatyvos iš savo rankų.

Pagrindinėse varžybose dalyvauja 24 komandos. Žemiausią reitingą tarp pagrindinio turnyro turinčios lietuvės pateko į A grupę, kurios pusfinalyje penktadienį žais su pirmą reitingą turinčiomis amerikietėmis Sara Hughes ir Kelly Cheng.

Kitame A grupės pusfinalyje žais amerikietės Kelley Kolinske ir Hailey Harward bei ispanės Liliana Fernandez ir Paula Soria Gutierrez.

Verta pažymėti, kad paplūdimio tinklinyje jau prasidėjo olimpinė atranka, todėl šiame turnyre dalyvauja dauguma stipriausių pasaulio porų.

Bendrą „Pro Beach Tour Challenge“ serijos paplūdimio tinklinio turnyro Meksikoje prizų fondą sudaro 150 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių