Sporto arbitražo teismas palaikė J. Jefimovą – išvysime rusės ir R. Meilutytės kovą?

  • Teksto dydis:

Iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymo likus vienai dienai aiškėja Rusijos plaukimo rinktinės žvaigždės Julijos Jefimovos likimas – Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) nusprendė, kad sportininkams negali būti taikomos dvigubos sankcijos, t. y. dvi diskvalifikacijos už vieną nusižengimą, rašo portalas delfi.lt.

Vadinasi, plaukikė J. Jefimova ir imtynininkas Viktoras Lebedevas penktadienį turėtų laimėti savo bylas ir gauti leidimus startuoti Rio, pranešė rusų advokatas Michailas Prokopiecas.

Peržvelgtos ir kitaip įvertintos turėtų būti ir kitų rusų, anksčiau įkliuvusių dėl dopingo, bet jau atlikusių diskvalifikacijas, istorijos. „TOK sprendimas uždrausti 2016 metų olimpiadoje dalyvauti sportininkams, kada nors diskvalifikuotiems dėl dopingo, neturi teisinės galios“, – skelbiama išplatintame oficialiame CAS pranešime.

Tiesa, šis CAS sprendimas negalioja lengvosios ir sunkiosios atletikos atstovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jefimas

Jefimas portretas
Tai kad jeigu rusus baustume antrą kartą už tą patį nusižengimą, tada ir kitas rinktines reikėtų "pravalyt", gi tiek yra vartojusių dopingą ir jau atlikusių bausmes, ir pas tuos pačius amerikonus.

vanga-

vanga- portretas
VIENI TROLIAI!

Aš portretas
Jei pradėjo taip tikrinti vieną rinktinę, galėtu visus sportininkus patikrinti ir mūsiškius taip pat. Greičiausiai pusę dalyvių neišvistumėm varžybose. Mūsų Rūta tai tikrai nelabai moteriškai atrodo. Chemiją "valgo" absoliučiai visi sportininkai, tik prie vienu prisikabina, o prie kitų ne. Ir dar reikia uždrausti sportininkams treniruotis už savo šalęs ribų. Jei gyveni Lietuvoje, čia ir ruoškis varžybom, o sąlygom tegul mūsų prezidentė pasirūpina.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių