Sportininkai pagerbė laisvės kovotojus

  • Teksto dydis:

Laisvės gynėjų dienai paminėti Garliavos sporto ir kultūros centre vyko XXI Kauno rajono atviras moksleivių dziudo čempionatas. Devintą kartą sportininkai siekė laimėti dziudo trenerio Antano Stasio Bubnelio atminimo taurę.

Po dvejų metų pertraukos turnyre susirungė beveik 300 dziudo kovotojų iš įvairių Lietuvos sporto klubų, sporto centrų ir mokyklų, svečiai iš Latvijos. Dalyvių amžius siekė nuo 8 iki 12 metų. Sportininkams išdalyta daugiau kaip 40 komplektų medalių.

Į sporto šventę atvyko nemažai buvusių Parlamento gynėjų, dziudo veteranų, A. S. Bubnelio auklėtiniai.

Dziudo pradininkas Lietuvoje, Kauno rajono dziudo mokyklos įkūrėjas ir ilgametis direktorius, treneris Antanas Stasys Bubnelis lemtingąją sausio 13-ąją subūrė dvylika tuomečių dziudo trenerių ir auklėtinių ir vyko budėti prie Parlamento. 2000 m. gimė tradicija prisiminti šią dieną tarptautinėse varžybose, į kurias kasmet susirenka sportininkai iš Lietuvos ir kaimyninių šalių.

„Mūsų tauta visais istorijos laikmečiais turėjo savo didvyrių, kuriais galėjo pasitikėti. Visada buvo žmonių, kurie, nepaisydami grėsmės, kovojo už Lietuvos laisvę. Lemtingąją Sausio 13-ąją tarp laisvės gynėjų buvo ir A. S. Bubnelis su komanda. Jie buvo beginkliai, bet galingi savo milžiniška drąsa. Mielas jaunime, linkiu, kad mūsų tautos istorijos pamokos ir lyderių pavyzdžiai padėtų jums tapti stipriais savo dvasia ir vertybėmis“, – sportininkams linkėdamas garbingų kovų kalbėjo Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas.

Turnyro vyriausiasis teisėjas Vytautas Budginas dėkojo sportininkams, jų tėvams, treneriams, o žuvusius ar jau mirusius laisvės kovotojus pakvietė pagerbti tylos minute.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šauluoliia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių