Solidžiai žaidęs A. Knašas padėjo savo ekipai žengti į CEV Iššūkio taurės aštuntfinalį

  • Teksto dydis:

„Union Raiffeisen Waldviertel“ (Austrija) komanda, kuriai atstovauja lietuvis Audrius Knašas, pateko į Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Iššūkio taurės turnyro aštuntfinalį.

Pirmosiose šešioliktfinalio rungtynėse Austrijos ekipa namuose 3-1 (25:9, 25:14, 23:25, 25:22) nugalėjo Bergeno „Viking TIF“ (Norvegija) komandą, praneša Lietuvos tinklinio federacija.

Puikiai žaidęs Lietuvos tinklininkas prie pergalės prisidėjo 20 taškų.

Atsakomosiose rungtynėse, kurios taip pat buvo žaidžiamos Austrijoje, trečiadienį „Union Raiffeisen Waldviertel“ šventė pergalę 3-2 (25:17, 25:13, 23:25, 23:25, 16:14).

Verta pažymėti, kad pergalę serijoje Austrijos ekipa užsitikrino jau po lengvai laimėtų pirmų dviejų setų, todėl vėliau šeimininkų treneris leido pasireikšti mažiau žaidžiantiems tinklininkams.

A. Knašas atsakomosiose rungtynėse pelnė 10 taškų.

„Aš asmeniškai tikiuosi sužaisti kaip įmanoma geriau – vis dėlto tai tarptautinio lygio varžybos, kurios turi didesnės reikšmės kiekvieno žaidėjo karjeroje siekiant pateikti į aukštesnį lygį“, – sakė lietuvis.

CEV salės tinklinio turnyre debiutavęs Lietuvos tinklininkas sakė, kad ypatingos atmosferos žaidžiant Europoje nebuvo, nes abejos rungtynės vyko Austrijoje.

„Kadangi per keletą mėnesių turėjome apie 30 rungtynių, tai labiau tampa eiline diena darbe, – šypsojosi A. Knašas. – Manau, kad šioje serijoje mūsų komanda buvo tiesiog aukštesnio meistriškumo. Tai ypatingai pasijautė rungtynių pradžiose, kai pirmuosius du setus laimėjome užtikrintai.“

Aštuntfinalio lietuvio atstovaujama ekipa žais su Ankaros „Halkbank“ (Turkija) klubu, kuris namuose abu kartus užtikrintai laimėjo rungtynes prieš Sarajevo „OK Bosna“ (Bosnija ir Hercegovina) ekipą.

„Mūsų komandos tikslas – mokytis aikštelėje priimti tinkamus sprendimus, tobulėti ir ruoštis Austrijos taurei bei čempionatui. Komandos vadovybė akcentavo, kad CEV Iššūkio taurė yra puiki galimybė pagerinti komandos žaidimą. Juolab, kad kitame etape susitikime su viena pajėgiausių turnyro komandų iš Turkijos“, – pasakojo A. Knašas.

Trečiadienis ypatingas buvo Lietuvos tinklinio teisėjui Sergejui Rodinui. Jis Ankaroje (Turkija) teisėjavo antro pagal pajėgumą CEV taurės turnyro rungtynėms tarp Ankaros „SK Ankara“ ir Izmiro „Arkas“ (Turkija) ekipų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių