Skambus lietuvių debiutas: įsiveržė tarp prizininkų

Italijos "L'autodromo del Mugello" trasoje šalia Florencijos surengtose automobilių lenktynėse "24H Series" debiutavo ir trys Lietuvos komandos.

Turi FIA statusą

Nyderlandų sporto agentūra "Creventic" ištvermės (6, 12 ir 24 val.) lenktynes rengia nuo 2006-ųjų, mėgėjai ir profesionalai kovoja dviejuose divizionuose – GT (GT3, GTX, "Porsche 991" ir GT4 klasių) bei TCE (TCR, TCX ir TC klasių).

Šias Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) lenktynių statusą turinčias varžybas pernai laimėjo ispanas Jose Manuelis De Los Milagrosas Vinegla (GT divizionas) ir šveicaras Miklasas Bornas bei italas Roberto Ferri (TCE divizionas).

Mugelo trasoje startavusiai ir "Porsche 991" klasės 12 val. lenktynėse dalyvavusiai "Juta Racing" komandai atstovavo Jonas Gelžinis, Julius Adomavičius ir Andrius Gelžinis, "Juta Racing Junior" (automobilis "Cupra", TCR įskaita) sudarė Audrius Navickas, Aurimas Jablonskis, Nerijus Baliūnas bei Algirdas ir Ignas Gelžiniai, o Šiaulių "RD Signs" (GTX įskaita, automobilis "Lamborghini Huracan") – Audrius Butkevičius, Egidijus Gutaravičius, Ramūnas Čapkauskas ir Paulius Paškevičius.

Tarp prizininkų

Sėkmingiausiai iš mūsiškių pasirodė "Juta Racing" lenktynininkai – trylikta vieta bendroje įskaitoje ir prizinė antroji "Porsche 991" klasėje. "Juta Racing Junior" komanda – 25-oje pozicijoje (savo klasėje – šešta), šiauliečiai – 32-oje vietoje (savo klasėje – ketvirti).

Triumfavo "Herberth Motorsport" (Vokietija) su "Porsche", antrą vietą užėmė čekų "MiddleCap Racing Scuderia Praha" su "Ferrari 488", trečioje vietoje – italų "Dinamic motorsport" su "Porsche".

Didžiausiu vidutiniu greičiu važiavo "Herberth Motorsport" lenktynininkai – 147,78 km/val. ("Juta Racing" – 135,10 km/val., "Juta Racing Junior" – 128,55 km/val., techninių problemų neišvengę Šiaulių "RD Signs" – 107,47 km/val.).

Greičiausiai vieną ratą (5,245 km) įveikė "Herberth Motorsport" – per 1 min. 48,324 sek. (didžiausias greitis – 174,31 km/val.). Mūsiškių rezultatai: "RD Signs" – 1 min. 54,608 sek. (164,75 km/val.), "Juta Racing" – 1 min. 56,243 sek. (162,44 km/val.), "Juta Racing Junior" – 2 min. 02,762 sek. (153,81 km/val.).

24hseries.com nuotr.

Įveikė sunkumus

"Vynas brandinamas daug metų. Šią išvyką "Juta Racing" brandino ilgai. Kasmet rinkdami kartais labai karčius laiko kąsnius, mažais žingsneliais, atsargiais veidais dėl COVID-19 situacijos, kaip viena didelė šeima įžengėme į restoraną, vadinamą "24H Series", nežinodami, kaip atrodys mūsų brandintas vynas. Lygiai taip pat, kaip anksčiau "Juta racing" žengė su nerimu ir baime į Europos kartingų čempionatą, "Porsche" taurės varžybas Skandinavijoje ar Anglijoje, – dalijosi įspūdžiais Ignas Gelžinis. – Buvo daug sunkumų, ir ne vien mechanikams, kurie iki paskutinės minutės neprarado vilties – išėmę "Porsche" greičių dėžę likus valandai iki starto, spėjo ją įdėti, perdavę estafetę vairuotojams, startavusiems iš paskutinės pozicijos, kad jie atliktų sunkią užduotį. "Cupra" turėjo kitą užduotį – tokio lygio varžybose išgyventi be avarijų ir finišuoti (arba kitaip – neišlieti iš taurės brandinto vyno). Puikiai pavyko, ačiū visai komandai, kiekvienam jos nariui, tik visi kartu mes galime."

Kitos 12 val. lenktynės numatytos balandžio 23–24 d. Prancūzijoje, gegužės 22–23 d. – Vokietijoje ir spalio 1–3 d. – Italijoje, o 24 val. – liepos 16–18 d. Portugalijoje, rugsėjo 3–5 d. Ispanijoje ir lapkričio 18–20 d. JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių