Signataro E. Bičkausko turnyrą vėl laimėjo kaišiadoriškiai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį „Plytinės“ kartodrome finišavo tradicinis, jau tryliktą kartą pamečiui surengtas Nepriklausomybės akto signataro Egidijaus Bičkausko kartingo turnyras, kuriame varžosi šalies vaikų globos namų auklėtiniai.

„Ko gero būsime priversti keisti šio turnyro įstatus, tačiau kaip juose įvesti draudimą laimėti Kaišiadorių rajono Paparčių šv. Juozapo šeimos namų auklėtiniams?“ – įteikdamas pagrindinį turnyro trofėjų – Nepriklausomybės akto kopiją ir kelialapį prie jūros pasirinktu laiku juokavo renginio iniciatorius E. Bičkauskas.

Socialinio darbuotojo padėjėjo Edvino Taparausko vadovaujami Kaišiadorių raj. Paparčių šv. Juozapo šeimos namų auklėtiniai, surinkę 87 taškus ir gerokai pranokę varžovus, kaip ir pernai šventė komandinę pergalę.

Kodėl būtent vaikams iš Kaišiadorių tokia sėkminga seniausiai veikiančio sostinės „Plytinės“ kartodromo trasa?

Galbūt juos įkvėpė ekipos vadovas, parodęs pavyzdį laimėdamas komandų lyderių ir renginio iniciatorių važiavimą ir pranokęs ne tik kolegas iš VšĮ „Atsigręžk į vaikus“ bei Naujosios Vilnios „Mūsų namelių“ Artūrą Malachovskį ir Žaną Komar, bet ir prie kartų vairo sėdusius abu signatarus – Justą Paleckį bei E. Bičkauską. Tiesa, šis važiavimas nebuvo įskaitinis.

Kaišiadoriškių pergalę nukalė sėkmingi šv. Juozapo šeimos namų auklėtinių pasirodymai, o pirmuosius taškus į komandinę taupyklę įsirašė šių namų auklėtinė Rasa Grinkevičiūtė, 7-14 metų mergaičių finale finišavusi antra.

Kartelę dar aukščiau iškėlė berniukų 7-12 ir 13-14 amžiaus grupių nugalėtojais tapę Tomas Grinkevičius ir Kastytis Utkus, o kai paskutiniame finalo važiavime pirma finišo liniją kirto irgi šių namų atstovė Agnė Biriukaitė, abejojančių Kaišiadorių rajono Paparčių šv. Juozapo šeimos namų auklėtinių pergale neliko.

Stovėdami ant nugalėtojų pakylos aukščiausiojo laiptelio kaišiadoriškiai pažadėjo, jog tai tik pradžia...

Beveik iki finalinių važiavimų vidurio lyderiams ant kulnų dar bandė lipti vaikų ir paauglių socialinio centro komanda, tačiau pelniusi 58 taškus ji liko antra.

Trečiąją vietą iškovojo Tauragės šeimos gerovės centro auklėtiniai, turnyro finale laimėję 48 taškus.

Nors pasibaigus turnyrui džiaugėsi visi, tačiau varžybų metu nestigo nei azarto, nei pergalės džiaugsmo po sėkmingo finišo, nei apmaudo ašarų.

Nestigo ir prizų ne tik nugalėtojams. Apdovanoti „Plytinės“ kartodromą paliko ir vaikų socialinės globos namų „Gilė“ bei Vėliučionių vaikų socializacijos centro auklėtiniai, kurių komandos šįsyk varžėsi nepilnos sudėties.

Tačiau labiausiai džiaugėsi daugiausia dėmesio pelnę grupių nugalėtojai.

Be jau minėtų finalo laimėtojų mergaičių 7-14 m. grupėje dominavo VšĮ „Atsigręžk į vaikus“ atstovė Gabrielė Petrovskaja, pranokusi R. Grinkevičiūtę ir trečiąją prizininkę Dangę Stirbytę iš Tauragės šeimos gerovės centro.

Berniukų 15-16 m amžiaus grupėje nugalėjo vaikų ir paauglių socialinio centro auklėtinis Ernestas Belkevičius, pranokęs „Atsigręžk į vaikus“ komandos narį Danielių Vaitenkėną ir Rimgaudą Dijoką iš Antazavės socialinių paslaugų centro „Kartų namai“.

„Sunku rasti kitą tokį renginį, kur emocijos trykštų per kraštus ir kuris galbūt kai kuriems šio turnyro dalyviams taps naujo, ilgalaikio pomėgio pradžia“, – kalbėjo Naujosios Vilnios dienos centro „Mūsų nameliai“ atstovė Inga Masiažinienė, į finalą delegavusi ir abu savo sūnus – 13-metį Igną, finišavusį ketvirtoje pozicijoje, ir dvejais metais jaunesnį Ugnių.

Patekusi į finalą džiaugėsi ir Antazavės socialinių paslaugų centro „Kartų namai“ auklėtinė Andrėja Baševa, tačiau po finišo jos akys taip nebespindėjo, nes finišavo šešta.

„Stinga treniruočių“, – reziumavo Andrėja.

„Kaip ir pernai, taip ir šiemet tradicinis signataro E. Bičkausko turnyras, startavęs gegužės 29-ąją., vyko etapais. Tokia schema pasirinkta saugojantis klastingojo viruso, – sakė kartodromo direktorius Darius Jonušis. – Tačiau galime pasidžiaugti sėkmingai surengę tradicinį, jau 13-ąjį vaikų globos namų auklėtiniams skirtą signataro E. Bičkausko kartingo turnyrą ir ne mažiau populiarias varžytuves sostinės kartingo taurei laimėti, kurios finansuojamos Vilniaus savivaldybės sporto rėmimo fondo lėšomis“.

Kad signataro E. Bičkausko turnyras tikrai reikalingas, praskaidrinantis pilkoką vaikų globos namų auklėtinių kasdienybę ir teikiantis ne tik jiems puikių emocijų, sutartinai kalbėjo komandų vadovai, renginio rėmėjai ir būrelis žiūrovų.

O Marija Dilienė iš Naujosios Vilnios linkėjo organizatoriams neprarasti noro ir toliau džiuginti visus šiuo nuotaikingu turnyru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių