Šešios iš šešių – Lietuvos moterų kerlingo komanda Švedijoje tapo vienvalde lydere

  • Teksto dydis:

Švedijoje vykstančiame Europos kerlingo (akmenslydžio) čempionato moterų B diviziono turnyre šeštąją iš eilės pergalę iškovojo Virginijos Paulauskaitės ekipa, rašoma pranešime spaudai.

Lietuvės antradienį 7:4 nugalėjo Austrijos atstoves.

Lietuvos komanda, kuriai taip pat atstovauja Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė, Rūta Blažienė ir Justina Zalieckienė, laimėjo visas šešerias rungtynes ir pagal laimėjimų skaičių jau pakartojo savo rekordą Europos čempionatuose.

Praėjusiais metais lietuvėms šešių pergalių apmaudžiai neužteko patekimui į pusfinalį, o dabar lietuvės jau yra visiškai arti šio tikslo. Tik teoriškai Lietuvos akmenslydininkės per likusius tris susitikimus gali nukristi žemiau ketvirtos vietos.

Mačas su austrėmis prasidėjo atkakliai, po pirmųjų trijų kėlinukų buvo lygu 1:1. Vėliau lietuvės per du kėlinukus pelnė tris taškus ir išsiveržė į priekį 4:1. Nors tuomet dviem taškais atsakė ir varžovės, po sėkmingų septintojo ir aštuntojo kėlinuko mūsiškės vėl nutolo (7:3) ir rungtynių baigtis tapo aiški.

Lietuvos moterų kerlingo komanda tapo vienvalde turnyro lydere. Po penkias pergales turi Čekija ir Estija, po tris – Belgija, Slovėnija ir Slovakija.

Trečiadienį lietuvės žais su Slovakijos ir Slovėnijos ekipomis.

Moterų turnyre varžosi 10 komandų. Keturios stipriausios pateks į pusfinalį ir tęs kovą dėl apdovanojimų bei kelialapių į aukščiausią divizioną.

Europos vyrų kerlingo čempionato B diviziono turnyro A grupėje Konstantino Rykovo komanda po atkaklios kovos 6:8 pralaimėjo Anglijos ekipai.

Lietuvos akmenslydininkai po pirmadienį iškovotos itin svarbios pergalės prieš Ukrainą, vėliau nespėjo fiziškai atsigauti ir apmaudžiai pralaimėjo Airijos ekipai. Mače su anglais lietuviai atliko keitimus žaidėjų metimo eilėje, vyrai buvo puikios nuotaikos. Deja, bet kelių tikslių metimų pritrūko, kad būtų pasiekta trečia pergalė. Visgi lietuvių gerą žaidimą po susitikimo pažymėjo ir anglai.

Lietuvos vyrų komandą, be kapitono, taip pat sudaro Paulius Rymeikis, Vytis Kulakauskas, Donatas Kiudys ir Matas Junevičius.

Trečiadienį mūsiškiai žais su Slovakijos akmenslydininkais.

Europos vyrų kerlingo čempionato B diviziono turnyre dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po tris geriausias grupių komandas. Po dvi paskutines vietas užimsiančias ekipas kovos dėl išlikimo B divizione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių