Šalto dušo efektas: kauniečiai – finale

  • Teksto dydis:

Kauno „Granito-Kario“ rankininkai po dešimtmetį trukusios pertraukos vėl kausis Lietuvos čempionato finale.

Trenerio Vaidoto Groso vadovaujami kauniečiai pusfinalyje iki dviejų pergalių 2:1 (24:26, 28:26 ir 29:21) eliminavo Klaipėdos „Dragūną“.

Pastarąjį kartą granitiečiai Lietuvos vyrų rankinio lygos finale žaidė 2012-aisiais.

„Pralaimėtos pirmos rungtynės mums buvo kaip šaltas dušas. Analizuodami varžybų vaizdo įrašą įsitikinome, kad sužaidėme gerokai prasčiau savo galimybių. Po antros dvikovos uostamiestyje, kai išlyginome pusfinalio serijos rezultatą, patikėjome, kad galime įveikti „Dragūną“. Per lemiamą akistatą ne viską atlikome tobulai, bet diktavome savo sąlygas, laikėmės sutarto plano, o svarbiausia, kad darniai veikė visos žaidėjų grandys“, – sakė klaipėdietišką pusfinalio barjerą įveikusio „Granito-Kario“ strategas V.Grosas.

„Atsitrenkėme it į sieną – varžovų pečiai šįkart buvo platesni. Mūsų nesėkmę galėtume pateisinti patirties stoka – šį sezoną komandoje įvyko kartų kaita. Tačiau nėra ko liūdėti – patekome tiek į Baltijos lygos, tiek į Lietuvos čempionato pajėgiausiųjų ketvertukus, dar turime šansą iškovoti bronzos medalius“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Klaipėdiečiai mažajame finale iki dviejų pergalių rungtyniaus su praeitų metų Lietuvos vicečempionais Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkais.

Didžiajame finale jėgas išmėgins „Granito-Kario“ ir 2021 m. Lietuvos čempionės Vilniaus „Šviesos“ ekipos. Pirmas mačas numatytas gegužės 21-ąją 17 val. Kaune, Veterinarijos akademijos sporto salėje.


Rezultatai

Pusfinalis. Kauno „Granitas-Karys“–Klaipėdos „Dragūnas“ 24:26 (8:12), 28:26 (12:8, 21:21), 29:21 (14:11).

Pusfinalis. Vilniaus „Šviesa“–Alytaus „Varsa-Stronglasas“ 28:20 (13:12), 29:26 (16:15).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių