S. Maslobojevas: kikboksas – kaip šachmatai tik sunkiau

  • Teksto dydis:

„Bokse dirba ir kūnas ir galva. Šiame sporte labai daug logikos. Tai, kaip šachmatai, tik sunkiau – turi visą laiką ne tik kumščiais mojuoti, bet labai greitai mąstyti, apgalvoti kiekvieną savo žingsnį, kiekvieną priešininko veiksmą, būti pasiruošęs bet kokiai netikėtai situacijai. Turi būti maksimaliai susikaupęs visos kovo metu. Greitis, reakcija, tikslumas – tai svarbiausia šiame sporte“, – su užsidegimu apie sportą kalba vienas geriausių Lietuvos kovotojų, daugkartinis Europos ir Pasaulio kikbokso bei MMA kovų čempionas Sergejus Maslobojevas.

Pasak Sergejaus, sunkiausia yra pasiruošimas varžyboms, o ne pati dvikova, kaip daugelis galvoja. Mėnesį iki varžybų sportininkai labai daug treniruojasi, tiesiog alina save, ir viskas tam, kad parodytų maksimalų rezultatą dvikovoje. Bet šito pasiruošimo niekas nemato ir niekam jis neįdomus, įdomios tik tos kelios minutės ringe. Visą mėnesį niekam daugiau neturi laiko, esi nuolat pavargęs, įsitempęs. Dėl to, nukeičia ir šeima. Bet toks jau tas sportininkų gyvenimas.

Nuo vaikystės žavėjęsis filmais su Jackie Chan‘u, Jean-Claude Van Damm‘u, šiandien Sergejus džiaugiasi, kad išdrįso ir pats praverti bokso salės duris. Ilgą laiką baugino kalbos apie žiaurumą, traumas, bet, kaip dabar sako kovotojas, tai silpnų žmonių stereotipai – tų, kurie galbūt norėjo, bet patys taip ir neišdrįso pabandyti. Jis ne kartą pabrėžė, kad kovotojams reikia ne tik jėgos, bet ir galvos.

„Mane labiausiai šiame sporte žavi, tai, kad ugdoma asmenybė. Kikboksas moko prisiimti atsakomybę už kiekvieną savo veiksmą, lavina valią – žinai, kad turėsi sumokėti už kiekvieną, kad ir menkiausią klaidą. Kitas dalykas – visada turi siekti tikslo, niekada nepasiduoti. O jei kažkas nepasiseka, rasti jėgų atsikelti ir pradėti iš naujo, kaip filme „Kirtis dešine“ – žaviuosi, kaip pagrindinis herojus rado jėgų ir sugebėjo pakilti net iš juodžiausios situacijos“, – kalbėjo garsiausias Lietuvos kovotojas.

„Kalbant apie patį filmą, jis tikrai emociškai paveikus, stiprus, primena mano paties patirtį. Aišku, kažkiek yra perdėta, holivudiškai pagražinta, bet esmė perteikta gana įtikinamai. Ir dar kartą primena svarbų dalyką – turi visada išlikti šaltakraujiškas, nes už padarytas klaidas teks sumokėti. Ir ta kaina gali būti labai didelė“, – pridūrė S. Maslobojevas.

Lapkričio 17 dieną Sergejus Maslobojevas surems pirštines su Turkijos atstovu Fatihu Mehmetu Karakusu Vilniuje vyksiančiame „Bushido Heros and KOK World GP“ turnyre. Kol lauksime mūsų kovotojo pasirodymo, kviečiame žiūrėti sportinę dramą „Kirtis dešine“ šeštadienį 21.15 per TV3.

„Kirtis dešine“ šeštadienį 21.15 „Šeštadienio gero kino vakaro“ rubrikoje tik per TV3!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių