S. Krupeckaitė pasaulio čempionate – tarp aštuonių geriausiųjų

  • Teksto dydis:

Lietuvos dviračių treko rinktinės lyderė Simona Krupeckaitė jau užsitikrino vietą Apeldorne (Nyderlandai) vykstančio 115-ojo pasaulio treko čempionato sprinto rungties geriausiųjų aštuntuke.

Triskart pasaulio sprinto vicečempionė ketvirtadienį iškopė į ketvirtfinalį.

Šešioliktfinalyje S.Krupeckaitė, kurią treniruoja jos vyras Dmitrij Leopold, nugalėjo meksikietę Luz Danielą Gaxiolą (25 vieta atrankoje), o aštuntfinalyje įveikė ukrainietę Oleną Starikovą (9).

Atrankoje priešpaskutinė, 32-a, startavusi S.Krupeckaitė buvo aštunta, o 26-a startavusi Miglė Marozaitė – 12-a. Lietuvės 200 m distanciją iš eigos įveikė atitinkamai per 10,975 sek. ir 11,047 sek. Geriausiai atrankoje pasirodė praėjusių metų pasaulio vicečempionė australė Stephanie Morton – 10,645 sek. (vid. greitis – 67,637 km/h). Antrą ir trečią vietas užėmė vokietės – atitinkamai Pauline Sophie Grabosch (10,713 sek.) ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, triskart pasaulio ir dukart Europos sprinto čempionė Kristina Vogel (10,810 sek.).

Trečią kartą pasaulio čempionate dalyvaujanti M.Marozaitė šešioliktfinalyje turėjo pripažinti nežymų britės Madalyn Godby pranašumą. Dviratininkes skyrė vos šešios tūkstantosios sekundės.

14-ą kartą pasaulio pirmenybėse dalyvaujanti ir antrą vietą pasaulio sprinto reitinge užimanti S.Krupeckaitė ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių kovos su S.Morton. Pirmasis ketvirtfinalio važiavimas vyks ketvirtadienį apie 20.00 val. (Lietuvos laiku).

Vyrų keirino rungtyje (29 dalyviai) Vasilijus Lendel nepateko tarp 12-os geriausiųjų. Lietuvos atstovas pirmojo etapo pirmajame važiavime buvo trečias. Vasilijus aplenkė Japonijos ir Naujosios Zelandijos atstovus, bet nusileido vokiečiui Maximilianui Levy ir ukrainiečiui Andrijui Vynokurovui. Penktajame paguodos važiavime V. Lendel buvo antras. Jis aplenkė Malaizijos ir Prancūzijos atstovus, bet pralaimėjo japonui Yutai Wakimoto.

Į pusfinalį pateko šešių pirmojo etapo ir šešių paguodos važiavimų nugalėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių