Rusijos vadovo šou – be D. Kasparaičio

"Juk nenorite, kad lietuvis žaistų prieš Rusijos prezidentą? O jeigu aikštėje aš su juo susidurčiau ar permesčiau per petį? Galėčiau tai padaryti", – šie Dariaus Kasparaičio žodžiai užplūdo ne vien Rusijos sporto žiniasklaidą.

Su V.Putinu nesusitiko

Trijų olimpinių medalių (1992 m. – aukso, 1998 m. – sidabro ir 2002 m. – bronzos) laimėtojas D.Kasparaitis paaiškino, kodėl jo niekada nekviečia į ledo ritulio žvaigždžių rungtynes, kai per jas ant ledo iščiuožia ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

"Su V.Putinu nesame artimi. Visada sakiau, kad nepriklausau jokiai šaliai. Manęs negerbė Lietuvoje, nes žaidžiau Rusijos rinktinėje, o Rusijoje man visada primindavo, kad esu Lietuvos atstovas", – šiomis dienomis tinklalaidei "Cam and Stick" sakė D.Kasparaitis.

Anot elektrėniškio, dažniausiai į parodomąsias rungtynes kviečiami buvę jo bendražygiai – Pavelas Bure, Valerijus Kamenskis, Igoris Larionovas, taip pat Rusijos Dūmos narys, dukart olimpinis čempionas Viačeslavas Fetisovas.

D.Kasparaičio nuomone, jis nepriimtinas tokių renginių organizatoriams ir dėl saugumo sumetimų, nes mėgo kietą žaidimą – buvo išgarsėjęs kaip efektingų jėgos veiksmų meistras.

Gniuždantis malūnėlis

Per savo karjerą Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) D.Kasparaitis buvo vienas nekenčiamiausių gynėjų pirmiausia dėl agresyvaus ir grubaus žaidimo stiliaus.

"Puiku, jeigu nemėgsta – tai reiškia, kad gerai atlieki savo darbą. Aš ne vien lazda stumdau ritulį – aš provokuoju varžovus, stengiuosi, kad jie prarastų savitvardą, prasižengtų kovodami su manimi. Prisiminkite, kaip kartą nesusivaldė Markas Messieris – užsidirbo net pusvalandį baudos! – viename interviu dalijosi prisiminimais lietuvis. – Kartais po mano jėgos veiksmų varžovai šokdavo muštis. Specialiai nesigindavau, net atkišdavau skruostą, jie smogdavo man – ir teisėjai siųsdavo tuos karštakošius ant nubaustųjų suolo atvėsti. Toks scenarijus man labai patiko."

D.Kasparaitis pripažino, kad jis itin mėgo malūnėlį – jėgos veiksmą, kai įsibėgėjusį varžovą stabdydavo savo dubeniu. Visam gyvenimui ir malūnėlį, ir kitas lietuvio gynybos gudrybes įsiminė legendinis NHL ledo ritulininkas Ericas Lindrosas, kartą per susidūrimą patyręs sunkią traumą.

"Kai iš Pitsbergo "Penguins" klubo persikėliau į Niujorko "Rangers", kuriam atstovavo ir E.Lindrosas, jis man paskambino ir pasakė: pamirškime tą incidentą, aš nepykstu. Štai tikras profesionalas!" – kalbėjo D.Kasparaitis, per šešiolika sezonų NHL sužaidęs 863 rungtynes, pelnęs 27 įvarčius ir atlikęs 136 rezultatyvius perdavimus.

Kai atvykau į Maskvos "Dinamo" komandą, ne vienas vietinis mane kamantinėjo: ko čia prireikė, fašiste?

Padlaižiai – ne varžovai

V.Putinas pastarąjį kartą ledo ritulį žaidė šiemet vasarį Sočyje, kur jo komanda 9:2 nugalėjo Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos ekipą.

Vienas mačo dalyvių pasakojo, kad prieš rungtynes Rusijos prezidentą saugantys specialiųjų tarnybų pareigūnai įspėjo: stumtelėti ar atsitrenkti į V.Putiną negalima.

"Vartininkas tiesiog nėrėsi iš kailio, kad nesugautų prezidento smūgiuoto ritulio, tačiau V.Putinas įmušė tik tris įvarčius", – teigė varžybų liudininkas.

Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno nuomone, tokie renginiai – ne sveiko gyvenimo būdo ar patriotizmo propaganda, bet paprasčiausias marazmas, kaip kad Leonido Brežnevo silpnybė ordinams ir medaliams.

"Tačiau V.Putinui ordinai nerūpi, jam reikšmingiau – su sporto žvaigždėmis sukiotis ledo ritulio aikštėje, mušti įvarčius. Juk padlaižiai – ne varžovai", – svarstė A.Navalnas.

Vadino fašistu

Neabejotina, kad V.Putinas ne kartą matė, kaip žaidžia D.Kasparaitis, juo labiau, jog lietuvis yra atstovavęs ir Rusijos prezidento gimtojo miesto Sankt Peterburgo klubui SKA, ir kitoms šios šalies komandoms.

"Kai atvykau į Maskvos "Dinamo", ne vienas vietinis mane kamantinėjo: ko čia prireikė, fašiste? Teko agresyviu žaidimu visus įbauginti, tuomet pradėjo gerbti", – yra sakęs D.Kasparaitis.

Galbūt V.Putinui nepatiko tai, kad jo pavardę D.Kasparaitis panaudojo kaip pravardę Rusijos ledo ritulininkui Fiodorui Tiutinui?

"Kalambūrą "Tiutinas-Putinas" kartą leptelėjo Darius, o amerikiečiai žurnalistai iškart pasičiupo tai", – pripažino buvęs NHL klubų Niujorko "Rangers", Kolambuso "Blue Jackets" ir Kolorado "Avalanche" legionierius F.Tiutinas.

Nosies neužrietė

Lietuvos ledo ritulio rinktinėje D.Kasparaitis debiutavo būdamas 45-erių – 2017-aisiais, ir per mačą su estais (mūsiškiai laimėjo 7:2) įmušė įvartį bei atliko du rezultatyvius perdavimus.

"Negalėjau nuvilti žmonių, norėjusių pamatyti mane žaidžiantį, – tąkart dalydamas autografus kalbėjo olimpinis čempionas. – Nesupratau sportininkų, kurie užriečia nosį, nenori nusifotografuoti su gerbėjais. Aš niekada neatsisakau, nes suprantu, kad kažkam tai gali teikti daug džiaugsmo ir net įkvėpti sportuoti. Nepamiršiu, kai vaikystėje man olimpinis krepšinio čempionas Modestas Paulauskas padovanojo savo knygą ir joje užrašė: Dariui nuo Modesto Paulausko. Iš laimės skrajojau padebesiais..."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justas

Justas portretas
Straipsnis durniam!! Apie ką? Idiotu šalis!''!!

Anonimas

Anonimas portretas
Taip ir nesupratau, ką šitame straipsnyje buvo norėta pasakyti? Viena aišku, kad eilinį kartą bandyta isvartyt kažką prieš Putiną ir Rusija. Sakyčiau kad labai nevykęs bandymas. Bet labai tinkantis rusofobams ir idiotams. Jie skaitydami panašius straipsnius patiria orgazmą.

Gailestingam

Gailestingam portretas
Man neidomios tavo galiucinacijos. Aš klausiau Apie ka čia parašyta?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių