Rusija išteisino dėl dopingo įkliuvusią čiuožimo žvaigždę K. Valijevą

  • Teksto dydis:

Rusijos antidopingo agentūra RUSADA penktadienį pareiškė, kad čiuožimo žvaigždė Kamila Valijeva yra nekalta ir neatsakinga už aplaidumą, pranešė sport-express.ru.

Pasak leidinio, to ir buvo tikėtasi. Rusai savo verdiktą paskelbė praėjus beveik metams nuo Pekino žiemos olimpinių žaidynių pabaigos.

Rusija pripažino, kad sportininkė pažeidė antidopingo taisykles, tačiau yra nekalta.

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) čiuožėjai reikalavo ketverių metų diskvalifikacijos. Kaip dabar elgsis WADA, galima tik spėlioti.

Primename, kad K.Valijevos organizme draudžiamos medžiagos trimetazidino buvo aptikta dar prieš olimpines žaidynes, per Rusijos čempionatą paimtame mėginyje.

Tada K. Valijevos teisininkų komanda teigė, kad teigiamas dopingo testas galėjo būti gautas iš užterštos vandens stiklinės, kurioje buvo čiuožėjos senelio širdies vaistų pėdsakų.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) narys Denisas Oswaldas, vasario mėnesį kalbėdamas po kasdieninio žiniasklaidos instruktažo Pekine, patvirtino, kad  rusė paaiškino, jog jos teigiamas testas dėl uždrausto vaisto nuo krūtinės anginos trimetazidino buvo „užsikrėtimas produktu, kurį vartojo jos senelis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ukraina

Ukraina portretas
Rusas ne žmogus ,o žveris tas ju kraujyje pas visus.

Kalte

Kalte portretas
Visi slepia ,jos nebuna kaltes nekaltos .

Putytė \\\\\.../////

Putytė  \\\\\...///// portretas
ne plyš?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių