Rankinio lygos finale – intriguojanti drama

"Titulų likimą nulems ne tiek meistriškumas, kiek psichologija ir charakteris", – aiškino Laima Bernatavičiūtė. Lietuvos moterų rankinio lygos finale poryt vyks paskutinis mūšis dėl aukso.

Viešnias teko vytis

Po savaitgalį Garliavoje pasibaigusių ketvirtųjų Lietuvos moterų rankinio lygos finalo rungtynių tapo aišku, kad čempionėms išaiškinti prireiks ir maksimalaus mačų skaičiaus. Ketvirtoje akistatoje Kauno rajono "Cascada-Garliavos SM" 34:30 (16:13) palaužė Kauno "Acme-Žalgirį".

Namuose žaidusios garliaviškės rungtynes pradėjo itin vangiai ir žalgirietės, prabėgus 8 susitikimo minutėms, pirmavo rezultatu 8:3. Tuomet Kauno ekipa krito į gilią duobę ir per likusias 22 pirmojo kėlinio minutes sugebėjo pasižymėti vos penkis kartus. Pagirtinai gynyboje žaidusios Garliavos merginos iki pertraukos ne tik panaikino varžovių turėtą pranašumą, bet ir išsiveržė į priekį (16:13).

Antras kėlinys vėl kiek sėkmingiau prasidėjo čempionių titulą ginančiai "Acme-Žalgirio" komandai, kuri per 10 min. sugebėjo išlyginti rezultatą (22:22), o vėliau – ir išsiveržti į priekį (25:23). Kaip ir pirmame, taip ir antrame kėlinyje žalgirietės po sėkmingos atkarpos krito į duobę ir susikurto pranašumo išsaugoti nesugebėjo. Likus žaisti 10 min. iki rungtynių pabaigos, garliaviškės jau pirmavo 30:28, o per likusį rungtynių laiką savo pranašumą dar ir padidino (34:30).

Indėlio nesureikšmina

Nugalėtojoms 11 įvarčių pelnė Greta Rinkevičiūtė, 8 – Laima Bernatavičiūtė, po 4 – Karolina Sparnauskaitė ir Emilė Aglinskaitė. Kauno ekipoje 8 sykius pasižymėjo Klaudija Šidlauskytė, 7 – Audinga Kniubaitė, 5 – Laura Žukovaitė.

"Nebeturėjome kur trauktis: arba – arba. Negalėjome paleisti aukso, ir dar savo namų arenoje. Todėl ir merginos kovojo atitinkamai", – dienraščiui teigė L.Bernatavičiūtė.

Labiausiai patyrusi Garliavos komandos rankininkė kuklinosi paklausta apie savo indėlį finalo serijoje, nors aikštėje yra viena naudingiausių žaidėjų.

"Apie mano sportinę formą nėra ko daug šnekėti. Gal kažkiek padeda patirtis. Stengiuosi padėti jaunimui. Man svarbiausia, kad panelės pateisina mūsų klubo lūkesčius", – sakė pašnekovė.

Pakeitė areną

Lemiamos penktos finalo serijos rungtynės trečiadienį vyks jau Kauno "Acme-Žalgirio" namų salėje. Tiesa, finalo serijos metu kaunietės priverstos rungtyniauti ne įprastinėje Kauno sporto halėje, o LSMU sporto salėje.

"Manau, kad komandų galimybės dabar tapo lygios, kaip ir finalo serijos rezultatas. Žaisime ne savo aikštėje, bet čia jau lems kiti faktoriai. Sakykime taip: kas labiau norės, tas ir laimės seriją", – įsitikinusi L.Bernatavičiūtė.

Penktų serijos rungtynių Lietuvos moterų rankinio lygoje pastarąjį kartą prireikė 2012-aisiais, kai dėl pirmos vietos kovėsi tos pačios Kauno ir Garliavos ekipos. Tuomet lemiamas rungtynes laimėjo garliaviškės. Praėjusį sezoną "Acme-Žalgiris" varžoves iš Garliavos buvo įveikęs 3:0.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių