Ralyje „Aplink Lietuvą“ stebins ir elektromobiliai

Ketvirtadienį startuojančiame legendiniame ralyje „Aplink Lietuvą“ netrūks garsių vardų, tačiau kai kurie pripažinti ralio lyderiai lenktynėse vis dėlto nepasirodys. Apie garsiausių šalyje lenktynių organizavimą bei kilusius iššūkius papasakojo varžybų organizatorius Rolandas Dovidaitis.

Ketvirtadienį 15 val. Rotušės aikštėje prasidės keturias dienas truksianti automobilių sporto šventė. Koncertai, saugaus eismo akcijos – tik nedidelė, nors ir svarbi renginio dalis. Dar daugiau dėmesio sutrauks pačios lenktynės. Sportinė dalis tęsis net keturias dienas, per kurias ekipažai įveiks per 1,1 tūkt. kilometrų, o finišuos Vilniuje, kur ir bus įteiktas pagrindinis prizas Prezidentės taurė.

- Kaip vyko paskutinis pasirengimo etapas? Ar viskas sklandu? - portalas kaunodiena.lt paklausė R.Dovidaičio.

- Pasirengimas vyko didžiulis. Va ir dabar sėdime su vadybos studentais, dėliojamės savanorių grupes, padėsiančias sklandžiai pravesti visus renginius 12 miestų, kuriuos mes aplankysime. Ten vyks ir šventės, ir saugaus eismo akcijos, ir kitos atrakcijos. Sportinė pusė iš esmės sutvarkyta jau gerokai anksčiau.

- Ar šventės neapsunkins tai, jog startuojate rugsėjo 1 d., kai į miestus sugužės gausybė moksleivių, jų tėvelių, gatvėse bus itin daug transporto?

- Nė kiek neapsunkina. Mes specialiai derinomės prie šios datos, kad prisidėtumėme prie Kelių direkcijos vykdomos saugaus eismo akcijos. Tiesa, būta kiek kitokio nesuderinamumo, nes mes iš anksto domėjomės, ar mieste vyks kokios nors mokslo metų pradžiai skirtos šventės. Mums buvo atsakyta, kad ne. O dabar aiškėja, kad moksleiviai organizuoja kažką savo. Mes to nebijome. Tik būtų protingiau suvienyti jėgas. Bet kuriuo atveju Rotušės aikštėje tikimės sulaukti daug jaunimo, ten veiks specialios pramogų zonos, vairavimo simuliatoriai, ir panašiai. Pramogų užteks visiems. Iki mūsų starto 15 val. moksleiviai jau bus grįžę iš mokyklų, papietavę ir galės stebėti lenktynių pradžią. Pajudėsime iš Rotušės, o pirmasis etapas vyks Aleksoto aerouoste. Vėliau kelsimės į Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasą, tada pasieksime Jonavą ir vakarop grįšime į Rotušės aikštę, kur visą dieną vyks koncertai. Ten apdovanosime pirmosios dienos laureatus. Trijų klasių nugalėtojams bus įteiktos trijų merų taurės. Visi laikai paskaičiuoti, apgalvojome viską taip, kad nei mes trukdytume eismo dalyviams, nei jie mums.

- Ar lenktynėse dalyvaus visi šalies ralio lyderiai?

- Atvirai sakant, čia būta nesklandumų. Dėl kai kurių Ralio komiteto narių keistos pozicijos, nedalyvaus kai kurie mūsų pripažinti meistrai, pavyzdžiui, Vytautas Švedas. Tačiau bendrai palaikymas ir pagalba yra, tad pamatysime daugumą geriausių lenktynininkų. Žiūrovai pamatys Aurelijų Simašką, Deividą Jocių ir daugelį kitų.

- Kokių siurprizų gali laukti ralio sirgaliai?

- Didelė naujiena yra tai, kad pirmą kartą istorijoje startuoja elektromobiliai. Jie varžysis 6 greičio ruožuose. Žiūrovams turėtų patikti, juo labiau, kad pripažinta jų gamintoja „Tesla“ greitame slalome gali pralaimėti mažiau žinomiems elektromobiliams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nana

nana portretas
" pripažinta jų gamintoja „Tesla“ greitame slalome gali pralaimėti mažiau žinomiems elektromobiliams." - cia idomu kuriam pralaimes - bmw i3, leafui ar kia kibireliui? :):)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių