R. Meilutytė olimpinei vasarai rengiasi Floridoje

  • Teksto dydis:

Medikai leido alkūnės lūžį išsigydžiusiai olimpinei čempionei Rūtai Meilutytei sportuoti visa jėga. Lietuvos plaukikė planuoja naują sezoną pradėti varžybomis kovo mėnesį.

Rūta: dėkoju visiems

"Noriu padėkoti visiems už paramą ir kantrybę: chirurgams, kurie operavo mane Anglijoje, ir Kauno klinikų medikams, kurie taip sėkmingai atliko antrąją operaciją – išėmė metalinę plokštelę.

Esu labai dėkinga savo treneriams Jonui Ruddui, Parisui Payne'ui, Lietuvos plaukimo federacijai ir rinktinės treneriui Žilvinui Ovsiukui, gydytojui Daliui Barkauskui ir, aišku, savo šeimai. Jie labai man padėjo ir dabar džiaugs, kad galiu visa jėga rengtis vasarai", – sakė R.Meilutytė.

Kompiuterinės tomografijos tyrimas parodė, kad kaulas visiškai sugijęs ir plaukikė gali treniruotis be apribojimų ir baseine, ir sporto salėje.

R.Meilutytė alkūnę buvo susilaužiusi pernai rudenį Plimute, važiuodama dviračiu iš namų į treniruotę. Dėl traumos ji buvo priversta praleisti Europos čempionatą Izraelyje.

Vadovaujant žinomam alkūnių ir pečių chirurgui Andre Murphy, Nuffieldo ligoninėje Plimute plaukikei buvo atlikta stabilizavimo operacija – alkūnė sutvirtinta metaline plokštele. Vėliau plokštelę išėmė Kauno medikai, vadovaujami vieno geriausių Europoje sporto medicinos specialistų profesoriaus Rimtauto Gudo.

Treniruojasi JAV

"Dar svarbiau, kad Rūtai leista nerti nuo bokštelio, todėl ji gali grįžti į varžybas. Pirmosios jų – Edinburgo tarptautinės varžybos Škotijoje kovo 11–13 d.", – teigė R.Meilutytę treniruojantis J.Ruddas.

Šiuo metu lietuvė su keliais "Plymouth Leander" plaukimo klubo nariais, tarp jų – daugkartine Europos čempione olande Monieka Nijhuis, treniruojasi Fort Loderdeilyje (Florida, JAV), "Pine Crest" vandens sporto šakų centre.

"Treniruosimės dvi savaites. Labai geros sąlygos įtemptoms pratyboms išvengiant vasario peršalimų ir ligų. Paprastai šiuo metu Rūta sirguliuodavo, todėl parengėme tokį planą, kad nebūtų nereikalingų trukdžių", – tvirtino J.Ruddas.

Treneris dar kartą pabrėžė, kad svarbiausias Rūtos startas šį sezoną – Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės.

Su treneriu – nominantai

R.Meilutytė su treneriu J.Ruddu buvo tarp nominantų tradiciniuose Plimuto dienraščio "Plymouth Herald" rengiamuose Metų sporto asmenybių rinkimuose.

Juos Lietuvos plaukikė laimėjo 2013-aisiais, o tąkart J.Ruddas buvo pripažintas Metų treneriu.

Šį sykį "Plymouth Herald" skaitytojai ir ekspertai 2015-ųjų sporto asmenybe išrinko regbio žaidėją Henry Slade'ą.

Į penketuką taip pat pateko futbolininkas Curtis Nelsonas, boksininkas Becky McMullinas bei R.Meiluitytė ir B.Proudas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rina

Rina portretas
Sėkmės :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių