R. Berankio ir S. Arendso duetas buvo arti didelės staigmenos

  • Teksto dydis:

Ričardui Berankiui „Australian Open“ turnyras – oficialiai baigtas. Trečiadienį nepavykus peržengti antrojo barjero vienetų varžybose, lietuvio ir Sanderio Arendso pora ketvirtadienį suklupo jau pačiame pirmame mače dvejetuose.

Lietuvos ir Nyderlandų tenisininkų duetas 2:6, 7:6(2), 6:7(5) pralaimėjo 12-ą skirstymą turintiems austrui Jurgenui Melzeriui ir prancūzui Edouardui Rogeriui-Vasselinui.

Mūsų palaikomai porai burtai buvo negailestingi – abu varžovai praeityje yra palypėję net iki šeštosios ATP dvejetų reitingo vietos, o šiuo metu J.Melzeris užima 36, E. Rogeris-Vasselinas – 16 vietą.

Po beviltiškai pralaimėto pirmojo seto R. Berankiui ir S. Arendsui nieko gero nežadėjo ir antrojo pradžia, kuomet tenisininkai iš karto pralaimėjo savo padavimus.

Tačiau nebeturėję ką prarasti jie pagaliau laimėjo varžovų padavimų seriją, o pirmaudami 3:2 netgi turėjo tris šansus pabėgti į priekį.

Ryškiais dvikovos autsaideriais laikyti tenisininkai nusipelnė laimėto seto – puikiai sužaistas pratęsimas bei pergalė jame 7:2 garantavo lemiamą partiją.

Joje abi poros prie padavimų linijos neklydo ir nors R. Berankiui ir S. Arendsui pavyko išsaugoti match point'ą paduodant 12-ajame geime, pratęsime iki 10 taškų savo klasę pademonstravo dvejetų žaidimo veteranai.

R. Berankis, ATP dvejetų reitinge užimantis 296 vietą, pagrindiniame „Australian Open“ dvejetų turnyre dalyvavo antrą kartą. 2015 metais jis taip pat neperžengė jau pačio pirmojo barjero.

Lietuvis ir Nyderlandų tenisininkas pasidalins 15 tūkstančių eurų čekį (ATP dvejetų taškų negaus).

Vienetų turnyre R.Berankis uždirbo 45 ATP reitingo taškus ir 79,2 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių