R. Baciuška Dakare demonstruoja pavydėtiną stabilumą

  • Teksto dydis:

Rokas Baciuška Dakaro ralio maratone stabilus taip, lyg važiuotų savo dešimtą Dakarą. Šiandien penktajame greičio ruože tauragiškis ir vėl finišavo penktoje vietoje be didesnių problemų.

„Tik sunkvežimiai labai blaškė. Tie turi didesnį maksimalų greitį, todėl tenka juos praleisti. Vienoje vietoje tokiam pasitraukėm į šoną ir dėl to pramušėm vieną ratą. Sugaišom šiek tiek laiko“, – skundėsi R. Baciuška.

Rokas šiandien važiavo be didesnių problemų – tempas stabilus ir be nereikalingos rizikos.

Po rato keitimo „Southracing“ komandos narys buvo nukritęs iki dešimtos pozicijos, tačiau į greičio ruožo pabaigą šiek tiek paspaudė ir atsilošė prarastą laiką bei finišavo penktas. Bendroje įskaitoje R. Baciuška irgi užtikrintai žengia penktoje pozicijoje, šeštoje vietoje esantį lenką M. Goczal lenkdamas beveik 20 min.

Svarbiausia, kad R. Baciuška toliau stabiliai renka įskaitinius taškus Pasaulio čempionato įskaitoje. Jo sąskaitoje jau penki taškai ir jis išlieka vienintelis lietuvis, kuris turi taškų pasaulio čempionate. Mat pasaulio čempionato įskaitos dalyviai taškus gauna kasdien – įskaitiniai taškai skiriami penkiems greičiausiems kiekvienos klasės sportininkams, kurie planuoja ir yra užsiregistravę dalyvauti pasaulio čempionate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių