Pristatytas 2024 metų Olimpiados logotipas, vaizduojantis auksinę Marianą

Paryžiuje pirmadienį buvo pristatytas 2024 metų olimpinių ir parolimpinių žaidynių logotipai, vaizduojantys olimpinę ugnį ant auksinio medalio.

Apskrita emblema su užrašu „Paryžius 2024“ atlikta art deco stiliumi, kuris buvo madingas 1924 metais, kai Prancūzijos sostinėje vėliausią kartą vyko žaidynės. Tuo pačiu logotipe galima įžvelgti Marianos – respublikos simboliu 1789 metų revoliucijos laikomos moteriškos esybės – kontūrus ir lupas.

„Jį sudaro trys simboliai – ir paprasti, ir galingi, – rašoma organizatorių pranešime. – Aukso medalis – sporto simbolis. Liepsna – olimpinio ir parolimpinio judėjimo ikona. Mariana – Prancūzijos įvaizdis.“

„Šie simboliai atskleidžia veidą, kuris įkūnija mūsų ambiciją per žaidynes daugiausia dėmesio skirti žmonėms“, – pridūrė organizatoriai.

Auksinė Mariana visiškai nepanaši į ankstesnį spalvingą Eiffelio (Eifelio) bokštą ir skaičių „24“ primenantį logotipą, pristatytą, kai Prancūzijai dar tik varžėsi dėl teisės rengti olimpiadą.

Organizatoriai pavadino tai „nauju etapu“ vykdant projektą, kurio dabartinis tikslas – skatinti visuomenės ir potencialių remėjų susidomėjimą pačiomis žaidynėmis.

„Pirmą kartą per žaidynių istoriją mūsų emblema bus naudojama tiek per olimpines, tiek per parolimpines žaidynes, – pabrėžė organizatoriai. – Nes abu iššūkius priimame su ta pačia aistra, tuo pačiu ryžtu, ta pačia ambicija.“

„Dėl šio meniškumo emblema yra duoklė Prancūzijos kultūrai ir kūrybiškumui, – pridūrė jie. – Ja išreiškiamas pasididžiavimas šalimi, kuri 2024 metais priims pasaulį savo sostinėje, Paryžiuje.“

Paryžiečiai pirmąją galimybę pamatyti logotipą turėjo prie Prancūzijos sostinės garsiojo kino teatro „Grand Rex“, kai emblema buvo trumpai parodyta ant jo išorinio ekrano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių