„Prienai“ pirmą kartą tapo LKF taurės laimėtojais

„Prienai“ iškovojo pirmąjį sezono trofėjų. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai atsakomosiose LKF taurės finalo rungtynėse 81:60 (18:18, 15:18, 26:10, 22:14) sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir pirmą kartą klubo istorijoje tapo šio turnyro nugalėtoju.

Naudingiausiu finalo žaidėju buvo pripažintas „Prienų“ gynėjas Gintaras Kadžiulis.

Pirmoje finalo akistatoje Pasvalyje 77:75 pranašesni buvo „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai.

Komandų startiniai penketai:

„Prienai“: Paulius Ivanauskas, Gintaras Kadžiulis, Artūras Milaknis, Gediminas Orelikas ir Artūras Valeika.

„Pieno žvaigždės“: Gediminas Maceina, Trevonas Hughesas, Mantas Ruikis, Tyrellas Biggsas ir Samuelis Muldrow.

Pirmieji taškus pelnė svečiai, po kelių nesėkmingų bandymų į tai dėjimu atsakė A.Valeika (2:2). Prasidėjus ketvirtąjai kėlinio minutei aikštės šeimininkai pirmą kartą išsiveržė į priekį (5:4). „Prienų“ pirmavimas truko neilgai – jau kitoje atakoje „Pieno žvaigždės“ susigrąžino pranašumą.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniams varžovų gynyba baudos aikštelėje buvo neįveikiama – tai puikiai įrodė du iš eilės S.Muldrow blokai Arminui Urbučiui. Dvi minutes tylėję pasvaliečiai sėkmingai surengė dvi takas paeiliui (10:5).

Aktyvesnį žaidimą ėmė demonstruoti „Prienai“ – 3 A.Milaknio ir 5 G.Oreliko taškai iš eilės pirmą kartą šiame susitikime išvedė aikštės šeimininkus į priekį (13:12). Antroje kėlinio pusėje komandos didesnį dėmesį skyrė puolimui. Po Justino Sinicos tolimo metimo „Pieno žvaigždės“ pirmavo 18:15, tačiau vos tik nuo atsarginių suolo pakilęs prabilo Arnas Labuckas – jo tolimas metimas atstatė pusiausvyrą. Po pirmųjų dešimties minučių rezultatas lygus 18:18.

Antrajame kėlinyje iniciatyvos ėmėsi Šarūnas Vasiliauskas – gynėjas pelnė 5 taškus iš eilės, prie jo prisidėjo dėjimu ataką užbaigę T.Biggsas ir Pasvalio klubas nutolo 25:18. Po daugybės netaiklių tritaškių iš toli galiausiai įmetė G.Orelikas (21:27). Dėjimu Prienų arenoje susirinkusius Pasvalio komandos sirgalius pradžiugino Vaidas Čepukaitis, bet jau visai netrukus kitoje aikštės pusėje po krepšiu prasiveržęs P.Ivanauskas į tai atsakė tuo pačiu (25:29)

Kitaip nei varžovams, pasvaliečiams neblogai sekėsi atakuoti iš tolimos distancijos – tritaškį pataikęs J.Sinica padidino komandos pranašumą, tačiau „Prienai“ neleido svečiams atitrūkti – po kelių prieniškių sėkmingų reidų atsilikimas ištirpo iki minimumo (31:32). Ketvirčio pabaigoje „Pieno žvaigždėms“ pavyko kiek padidinti persvarą – įpusėjus susitikimui Mindaugo Lukošiaus auklėtiniai pirmavo 36:33.

Po didžiosios pertraukos aikštės šeimininkai staigiai perėmė iniciatyvą ir vos per dvi minutes sugebėjo ne tik panaikinti deficitą, bet ir išsiveržti į priekį – po A.Valeikos dėjimo „Prienai“ buvo priekyje 44:38. V.Šeškaus auklėtiniai sėkmingai atlaikė visus varžovų mėginimus prisivyti – sužaidus beveik pusę trečiojo kėlinio jie pirmavo 47:40.

Nesėkmingas pasvaliečių žaidimas perpildė M.Lukošiaus kantrybę, tačiau po jo surengtos minutės pertraukėlės vaizdas aikštėje nesikeitė. A.Urbutis karaliavo po krepšiu, G.Kadžiulis pataikė 2 tritaškius iš eilės ir „Prienai“ pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą (55:44). Artėjant kėliniui į pabaigą aikštės šeimininkai sėkmingai kontroliavo situaciją, o svečiai taškus rinko tik baudų metimais. Po trečiojo ketvirčio užtikrinta „Prienų“ persvara 59:46.

Paskutiniajame kėlinyje aikštės šeimininkai ir toliau įrodinėjo pranašumą – „Pieno žvaigždėms“ taškų nesisekė rinkti net nuo baudos metimo linijos, tuo tarpu „Prienai“ didino atotrūkį (66:50). Svečiai daugiausiai atakas stengėsi užbaigti individualiais veiksmais, o V.Šeškaus auklėtiniai bendromis pastangomis įgijo triuškinančią 20 taškų persvarą (75:55). Likus dviem minutėms rungtynių baigtis buvo aiški ir beliko tik formalumai.

V.Čepukaičiui ir Š.Vasiliauskui pavyko papildyti komandos taškų kraitį, tačiau G.Oreliko prasiveržimas po krepšiu įtvirtino užtikrintą pergalę. Rezultatu 81:60 „Prienai“ nugalėjo „Pieno žvaigždes“ ir pirmą kartą klubo istorijoje tapo LKF taurės nugalėtoju.

„Prienai“: Gediminas Orelikas 16, Gintaras Kadžiulis 14, Arnas Labuckas 12, Arminas Urbutis 11, Artūras Milaknis 10, Artūras Valeika 8, Paulius Ivanauskas 7, Siimas-Sanderis Vene 3.

„Pieno žvaigždės“: Tyrrellas Biggsas 12, Šarūnas Vasiliauskas 11, Gintaras Maceina 10, Yancy Gatesas 8, Trevonas Hughesas ir Justinas Sinica po 6, Vaidas Čepukaitis 5, Samuelis Muldrow 2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia dabar

Čia dabar portretas
O tai kur dingo Žalgiris ir Rytas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių