Prie medalių priartėjo tenisininkas, lengvaatletis ir plaukikas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienis Lietuvos delegacijai Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje (EJOF) buvo gana sėkmingas. Arti medalio atsidūrė tenisininkas, į finalą prasibrovė puikią formą demonstruojantis plaukikas ir šalies vėliavnešys, o plaukikai ir septynkovininkė gerino asmeninius rezultatus.

Į antrąjį finalą įplaukė Aleksas Savickas: savo mėgstamiausioje 100 m plaukimo krūtine rungtyje jis dukart gerino savo asmeninį rekordą ir pusfinalį užbaigė su šeštuoju rezultatu – 1:04,22 min. Kova dėl medalių vyks penktadienį vakare.

Šio plaukimo atrankoje ryte dalyvavo ir Džiugas Karklelis, kuris su 1:10,30 min. laiku liko paskutinis 26-as. Tuo metu A. Savickas rytinėje varžybų sesijoje dar plaukė ir 50 m laisvuoju stiliumi: nuotolį panevėžietis įveikė per 24,70 sek. bei užėmė 31-ą vietą tarp 47 startavusių dalyvių.

Čia kur kas geriau sekėsi Daniilui Pancerevui. Tiesa, jam nusišypsojo ir sėkmė – atrankoje su 24,27 sek. asmeninį rekordą pagerinęs klaipėdietis buvo 20-as, tačiau dėl valstybėms skirtų kvotų ribojimo gavo progą plaukti pusfinalyje. Jame mūsiškis dar kartą pakoregavo savo geriausią karjeros rezultatą ir finišavo 14-oje pozicijoje – 24,19 sek.

Puikiai 15-metis Daniilas pasirodė ir 100 m plaukimo peteliške varžybose. Atrankoje jis užfiksavo 56,63 sek., o pusfinalyje – 56,23 sek. Abu rezultatai – asmeniniai rekordai. Galutinėje dalyvių rezultatų lentelėje jis užėmė garbingą 10-ą vietą.

Varžybose dar dalyvavo trys plaukikai: asmeninį rekordą pagerinusi Gerda Jotautė (1:09,48 min.) užėmė 31-ą vietą 100 m plaukime nugara, Mija Motiejaitytė (1:14,45 sek.) buvo 21-a plaukiant 100 m krūtine, o Tomas Navikonis užėmė 41-ą vietą 200 m plaukime laisvu stiliumi (1:59,68 min.).

Per žingsnį nuo medalio atsidūrė tenisininkas Vilius Gaubas. 14-metis vienetų varžybų ketvirtfinalyje po atkaklios 1 val. ir 26 min. trukusios kovos 7:5, 6:4 palaužė Italijos sportininko Daniele'o Minighini pasipriešinimą. Antrą reitingą turnyre turintis lietuvis pusfinalio mačą žais penktadienio rytą.

To paties padaryti nepavyko 14-metei Emilijai Tverijonaitei, kuri TOP-8 etape per 1 val. ir 6 min. rezultatu 2:6, 2:6 nusileido itin pajėgiai Čekijos atstovei Dominikai Salkovai.

Į lengvosios atletikos stadioną žengė Lietuvos vėliavą atidarymo ceremonijoje nešęs Karolis Gelažius. 17-metis iš Žagarės be didesnio vargo įveikė kvalifikaciją – geriausiu trečiuoju bandymu rutulį numetė 18,31 m ir į finalą pateko su penktu rezultatu. 12 geriausių rutulio stūmikų dėl medalių kovos penktadienį vakare.

Rytinių startų sesijoje dviejose rungtyse varžytis turėjo Atėnė Šliževičiūtė, tačiau 100 m barjerinio bėgimo ir šuolių į aukštį atrankų laikus skyrė vos 5 minutės, todėl pasitarusi su trenere Austra Skujyte 16-metė kaunietė nusprendė nesiblaškyti ir visą koncentraciją skirti vienam startui.

Šuolių į aukštį varžybų kvalifikacijoje ji įveikė kartelę, pakeltą į 1,68 m aukštį, tačiau šio rezultato patekti į finalą neužteko – galutinėje rikiuotėje užėmė 15-ą vietą tarp 19 dalyvių,

Savo pasirodymą užbaigė ir Olivija Vaitaitaitė. Antrą septynkovės varžybų dieną ji į tolį geriausiu bandymu nušoko 5,03 m, ietį numetė 41,89 m ir savo asmeninį rekordą pagerino šiek tiek daugiau nei pusantro metro, o 800 m bėgime užfiksavo 2:28,23 min. laiką. Galutinėje rikiuotė lietuvaitė su 4995 taškais finišavo dešimtoje pozicijoje.

Vakarinėje varžybų dalyje šuolių į aukštį finale kovojo Andrė Ožechauskaitė, kuri geriausią savo rezultatą užfiksavo pirmuoju bandymu. 5,40 m lengvaatletei lėmė 11-ą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Gera straipsnio antraštė-prie medalių priartėjo,pauostė ir atgal......įdomu??????????????????????????????????????????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių