Prestižiniame „Šešių nacijų“ regbio turnyre – artėjanti prancūzų svajonė

  • Teksto dydis:

Savaitgalį praūžė intriguojantis trečiasis prestižinio „Šešių nacijų“ regbio turnyro turas, po kurio vienvalde varžybų lydere tapo Prancūzijos rinktinė. Svarbią pergalę pasiekė ir viltis tapti čempionais išsaugojo anglai.

Velsas – Prancūzija 23:27 (9:17)

Prancūzijos regbininkai pratęsė pergalių seriją „Šešių nacijų“ turnyre ir išsaugojo galimybę pirmą sykį per 10 metų iškovoti „Grand Slam“ titulą. Velse prancūzai paskutinį sykį taip pat buvo laimėję dar 2010 metais.

Prancūzijos rinktinė žvaigždė Romainas Ntamack‘as pelnė 17 taškų, tarp kurių 5 buvo po žeminimo. Rezultatyviomis atakomis taip pat pasižymėjo Anthony‘is Bouthier ir Paulas Willemse.

„Šešių nacijų“ čempionės titulą ginančioje Velso komandoje blizgėjo Danas Biggaras. Jis pelnė 18 taškų, atlikęs vieną žeminimą mačo pabaigoje. Penkis taškus pelnė Dillonas Lewisas, kuriam tai buvo pirmas žeminimas vilkint Velso rinktinės marškinėlius.

Prancūzai sugebėjo atsilaikyti nors kurį laiką žaidė be geltonas korteles gavusių Gregory Alldritto ir Mohamedo Haouaso. Tuo tarp Velso komanda ypač protestavo dėl neskirto baudos smūgio už tyčinį smūgį žaidėjui. Tuo ypač nepatenkintas buvo Velso treneris Wayne‘as Pivacas.

Antrąją nesėkmę šių metų turnyre patyręs Velsas jau prarado viltis apginti titulą.

Anglija – Airija 24:12 (17:0)

Anglijos regbininkai sudaužė airių viltis šiemet pakovoti dėl „Grand Slam“ titulo ir patys išsaugojo galimybes tapti „Šešių nacijų“ čempionais.

Pirmajame kėlinyje anglai naudojosi airių klaidomis ir po George‘o Fordo bei Ellioto Daly žeminimų ir Oweno Farrello tikslių smūgių pirmavo 17:0. Antrajame kėlinyje airiai bandė vytis varžovus ir viltis įsižiebė po Robbie Henshaw žeminimo, tačiau Luke‘as Cowanas-Dickie‘is vė atstatė anglams solidesnį pranašumą ir airio Andrew Porterio rezultatyvi ataka rungtynių pabaigoje jau situacijos nepakeitė.

Antrąją pergalę iškovojusiems anglams lieka akistata namuose su Velsu ir išvyka į Italiją, todėl realu dar kabintis į pirmąją vietą, tačiau tam reikia sulaukti Prancūzijos komandos nesėkmės mače su Airija.

Tuo tarpu Anglijos rinktinės kapitono Oweno Farrello tėvo treniruojamai Airijos komandai šis mačas buvo niūrus, kas išsklaidė visą optimizmą, atsiradusį po pergalių prieš Škotiją ir Velsą.

Italija – Škotija 0:17 (0:5)

„Šešių nacijų“ turnyro autsaiderių akistatoje škotai atliko tris žeminimus ir parsivežė užtikrintą pergalę iš Italijos, šeimininkams praktiškai nulemdami šio sezono „Medinį šaukštą“.

Žeminimus Škotijos komandai pelnė kapitonas Stuartas Hoggas, Chrisas Harrisas ir Adamas Hastingsas.

Italai lieka be pergalių šiame turnyre jau 25 mačus iš eilės ir neabejojame, kad šiemet ta serija dar prasitęs. Paskutinį kartą Italijos rinktinė „Šešiose nacijose“ laimėjo 2015 metais, kuomet įveikė tuos pačius škotus.

Po trijų turų „Šešių nacijų“ turnyre pirmauja Prancūzija (13 tšk.). Antrąją vietą užima Anglija (9 tšk.), trečiąją – Airija (9 tšk.).

Ketvirtasis turas vyks kovo 7-8 dienomis. Airija namuose susitiks su Italija, Anglija – su Velsu, o Škotija – su Prancūzija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių