Plaukikas S. Bilis varžybose Švedijoje iškovojo bronzą

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Stokholme tęsėsi tradicinės Švedijos plaukimo federacijos organizuojamos „Swim Open Stockholm“ varžybos.

Jose šiemet dalyvauja ir penki Lietuvos plaukikai – Giedrius Titenis, Simonas Bilis, Deividas Margevičius, Arnas Čereška ir Džiugas Miškinis.

Trečiąją varžybų dieną į vyrų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi B finalą pateko Deividas Margevičius. Finale jis pagerino savo rytinį rezultatą ir finišavo septintas per 50,40 sek., o bendroje įskaitoje lietuvis užėmė 15 vietą. Asmeninis D.Margevičiaus rekordas šioje rungtyje yra 50,21 sek.

A finale varžėsi S. Bilis. Po 50 m lietuvis buvo antras (23,56) ir tik 0,02 sek. atsiliko nuo vokiečio Josha Salchow (23,54), tačiau paskutinius distancijos metrus greičiausiai įveikė graikas Andreas Vazaios ir finišavo pirmas. Nugalėtojo laikas – 48,93 sek. Sidabras atiteko J.Salchow (49,08), o bronzos medalį iškovojo S.Bilis (49,47). Iki pirmosios vietos Lietuvos plaukiką skyrė kiek daugiau nei pusė sekundės. Olimpinis A normatyvas (OQT) šioje rungtyje yra 48,57 sek.

Rytinėje varžybų dalyje startavo trys lietuviai. Visi jie varžėsi vyrų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje. Sėkmingiausiai ji susiklostė S.Biliui, kuris ketvirtu rezultatu (49,69) pateko į A finalą. D.Margevičius šįryt buvo 17-as (50,63). Arnas Čereška kvalifikacijoje parodė 53,31 sek. rezultatą ir tarp 62 plaukikų užėmė 39 vietą. Atrankos lyderiu tapo vokietis Josha Salchow, distanciją įveikęs per 48,77 sek.

G. Titeniui ir Dž. Miškiniui šiandien buvo poilsio diena. Rytoj G.Titenis dalyvaus vyrų 50 m plaukimo krūtine atrankoje, o Dž.Miškinis startuos vyrų 800 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje.

Pirmosios „Swim Open Stockholm“ varžybos buvo surengtos 2016 metais. Pilną olimpinę plaukimo programą turintis renginys ir nemažas prizinis fondas kiekvieną kartą pritraukia ne tik greičiausius švedų plaukikus, bet ir būrį elitinių pasaulio plaukikų.

Šiemet Stokholme varžosi tokios tarptautinės žvaigždės kaip buvęs pasaulio rekordininkas vokietis Marco Koch, olimpinė čempionė danė Pernille Blume ir vengrų Geležinė ledi Katinka Hosszu.

Švedų garbę gina Michelle Coleman, Sophie Hansson, Louise Hansson, Victor Johansson, Robin Hansson ir daugybė kitų plaukikų.

Skaičiuojama, kad šiųmetinėse varžybose dalyvauja per pusšimtį sportininkų, kurie savo karjeroje yra pelnę Europos, pasaulio plaukimo čempionatų ar olimpinių žaidynių medalius.

„Swim Open Stockholm 2021“ yra Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) olimpinių kvalifikacinių varžybų kalendoriuje. Plaukikams šios varžybos yra gera repeticija prieš gegužę Vengrijos sostinėje Budapešte vyksiantį Europos čempionatą.

Per keturias varžybų dienas iš viso sportininkai išsidalins 38 tūkst. eurų prizinį fondą.


Šiame straipsnyje: Simonas Bilisplaukikasbronza

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių