Pirmasis šokis poros siekių nesumažino

Lietuvos ledo šokėjų pora Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas pirmuoju šokiu pasaulio čempionate JAV žengė didelį žingsnį 2010 m. Vankuverio olimpinių žaidynių link.

Lietuvos pora – viduryje

Už privalomąjį šokį pasadoblį K.Copely ir D.Stagniūnas gavo 28,46 balo ir užėmė 16-ąją vietą tarp 30 porų. Porai nepavyko pakartoti savo geriausio privalomosios programos įvertinimo, kuris praėjusių metų planetos pirmenybėse siekė 29,85 balo.

Nepaisant to, didelė tikimybė, kad Lietuvai atstovaujantys čiuožėjai nenukris žemiau olimpinį kelialapį garantuojančios 19-osios vietos, jeigu tik nenutiks kokie nors neplanuoti įvykiai – traumos ar griuvimai. Nedaug nuo jų atsilieka čekai Lucie Myslivečkova ir Matejus Novakas, surinkę 28,29 balo. Šios poros choreografais skelbiami Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.

K.Copely ir D.Stagniūnas dar gali kilti ir aukštyn, tačiau originaliąją programą ir laisvąjį šokį turėtų atlikti labai gerai. Originalioji ledo šokėjų programa vyks šį vakarą Lietuvos laiku.

Koziris – laisvoji programa

"Kol kas viskas vyksta pagal planą, galimybės patekti tarp 19 porų labai didelės. Juolab kad originalųjį ir laisvąjį šokius mūsų pora visada atlieka geriau nei privalomąją programą. Matyt, varžybų pradžioje šokėjų veiksmus koreguoja jaudulys, – kalbėjo Lietuvos dailiojo čiuožimo (LDČF) generalinė sekretorė Živilė Starkevičiūtė. – Aukščiau mūsų ledo šokėjų yra kelios poros, kurias dar galime aplenkti, nors svarbiausias tikslas – užimti ne žemesnę nei 19-ąją vietą."

Šių metų Europos čempionate K.Copely ir D.Stagniūnas pasiekė dar neregėtą dailiajame čiuožime rezultatų tarp privalomojo ir laisvojo šokių skirtumą – už pirmąjį jie buvo įvertinti 15-ąja vieta, už paskutinįjį – 8-ąja. Todėl tikėtina, kad ir pasaulio čempionate jie laisvąjį šokį – svarbiausiąjį savo kozirį – atliks geriau, nei čiuožė privalomojoje programoje.

Bus nauji čempionai

Po pirmojo šokio Los Andžele vykstančiame čempionate tarp šokių ant ledo porų pirmauja rusai Oksana Domnina ir Maksimas Šabalinas (40,77 balo). Antri – amerikiečiai Tanith Belbin ir Benjaminas Agosto (39,65), treti – kanadiečiai Tessa Virtue ir Scottas Moiras (39,37). Pastarąją pasaulio vicečempionų porą treniruoja Igoris Špilbandas ir Marina Zujeva – jie yra ir C.Copely bei D.Stagniūno treneriai.

Ledo šokėjų varžybose bus paskelbti nauji pasaulio čempionai, nes pernykščiai nugalėtojai Isabelle Delobel ir Olivier Schoenfelderis iš Prancūzijos šiemet nestartuoja.

Porų varžybose po trumposios programos lyderiais tapo Vokietijai atstovaujantys čiuožėjai Aliona Savčenko ir Robinas Szolkowy.

Vakar vėlai vakare pasaulio čempionato kovas pradėjo vyrai. Trumpojoje programoje, kuri baigėsi maždaug 2 val. nakties (Lietuvos laiku), startavo ir kaunietis Saulius Ambrulevičius.

Rytoj varžybas Los Andžele pradės ir moterys. Lietuvai atstovaus kaunietė Beatričė Rožinskaitė.


TV anonsas

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato vyrų trumpoji programa, vaizdo įrašas šiandien 15 val. per LTV.

Pasaulio dailiojo čiuožimo šokių ant ledo originalioji programa šiandien tiesiogiai 21.10 val. per LTV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Lauksime ir tikėsimės.

linkiu

linkiu portretas
sekmes!!!!

Saulius1

Saulius1 portretas
Gail kad tikros Lietuvaitės nepavyko surast.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių