Patvirtinta Lietuvos jaunimo žiemos olimpinė rinktinė

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomasis komitetas patvirtino 2020 metų jaunimo olimpinėse žaidynėse dalyvausiančių sportininkų sąrašą. Sausio 9-22 dienomis Lozanoje Lietuvos garbę gins 15 jaunųjų atletų. Tai – rekordinis šalies delegacijos skaičius trečią kartą rengiamose žaidynėse.

Lietuvai po Naujųjų metų Šveicarijoje atstovaus 6 biatlonininkai, po 3 ledo ritulininkus ir lygumų slidininkus, 2 kalnų slidininkai ir snieglentininkas. Daugiausiai atletų bus iš Vilniaus (7) ir Anykščių (6), po vieną sportininką atvyks iš Kauno ir Ukmergės.

Į Šveicarijos Alpes sugrįžtančiose žaidynėse bus vykdomos 8 sporto šakų ir 16 disciplinų varžybos. Po per pastarąją savaitę įvykusių permainų dalyvių sąrašuose, oficialiai paaiškėjo, kad žaidynėse iš viso dalyvaus 1872 atletai iš 75 valstybių. Jų amžius – nuo 15 iki 18 metų.

Be penkių disciplinų, kuriose startuos Lietuvos atstovai, Lozanoje dar vyks šių rungčių varžybos: bobslėjus, akmenslydis, dailusis čiuožimas, akrobatinis slidinėjimas, rogučių sportas, šiaurės dvikovė, greitasis čiuožimas trumpuoju taku, skeletonas, šuoliai su slidėmis, slidinėjimo alpinizmas, greitasis čiuožimas.

Trečiosios jaunimo žiemos olimpinės žaidynėse vyks sausio 9-22 dienomis. Jos bus rengiamos „dviejų bangų“ sistema: iš Lietuvos delegacijos pirmoje žaidynių dalyje varžysis kalnų slidininkai, biatlonininkai ir ledo ritulininkai, o antrojoje – lygumų slidinėjimo ir snieglenčių atstovai.

Pirmose istorijoje jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse 2012 metais Insbruke (Austrija) Lietuva turėjo 6, o 2016-aisiais Lilehameryje (Norvegija) – 10 jaunųjų sportininkų.

Lietuvos sportininkai 2020 metų jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse:

Biatlonas

Viktorija Augulytė (16 metų, Vilnius);

Kamilė Jakubauskaitė (16 metų, Vilnius);

Luka Mackevičiūtė (17 metų, Anykščiai);

Darius Dinda (17 metų, Ukmergė);

Lukas Žukauskas (16 metų, Anykščiai);

Domas Jankauskas (16 metų, Anykščiai).

Lygumų slidinėjimas

Eglė Savickaitė (15 metų, Anykščiai);

Edvinas Šimonutis (17 metų, Anykščiai);

Irmantas Žilinskas (17 metų, Anykščiai).

3x3 ledo ritulys

Linas Dėdinas (15 metų, Vilnius);

Joris Valčiukas (15 metų, Vilnius);

Artur Seniut (15 metų, Vilnius).

Kalnų slidinėjimas

Smiltė Bieliūnaitė (17 metų, Kaunas);

Jokūbas Vakaris Lapienis (16 metų, Vilnius).

Snieglenčių sportas

Motiejus Morauskas (17 metų, Vilnius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių